Василь Петьовка просить СБУ з‘ясувати,

17
2

Чи працює в Україні компанія `Blackstone Group International`

    Народний депутат, член Президії Єдиного Центру Василь Петьовка просить голову СБУ В. Наливайченка дати доручення перевірити інформацію щодо діяльності компанії `Blackstone Group International` в якості радника уряду та встановити, хто здійснює оплату послуг, які надаються цією компанією.

    Василь Петьовка зазначає, що у відповідь на його запит до Рахункової палати щодо перевірки дотримання чинного законодавства України при укладенні угоди про надання консультаційних послуг між компанією `Blackstone Group International` та  урядом, з посиланням на Міністерство фінансів України, його було проінформовано, що така угода не укладалась і вище зазначена компанія в якості фінансового радника уряду України не залучалася.

    Водночас, в статті Пітера Латтмана (Peter Lattman) «Посилення депресії б’є по Блекстоуну» (`Depression` Pinch Buffets Blackstone) в американському діловому часописі The Wall Street Journal за 28 лютого 2009 року чітко вказується, що американська інвестиційна компанія Blackstone Group надає консультативні послуги українському уряду.

    У своєму запиті народний депутат наголошує, що компанію Blackstone Group International Limited пов’язують з відомим фінансистом Джорджем Соросом, який має приватні бізнес-інтереси в Україні і цілком ймовірно може оплачувати її послуги, доступ цієї компанії до державної інформації та рішень, що ухвалюються урядом, може завдати серйозної економічної шкоди нашій державі.

Коментарі

Г
гость

Петевка напевно щоранку читає The Wall Street Journal

М
мукачівець

давно пора гнати сороса з України

Читайте також