Вболівальників на Євро-2012 просять робити щеплення від кору

3
0

Державна санітарно-епідеміологічна служба України закликає охочих приїхати в Україну на Євро-2012 іноземців вакцинуватися проти кору.

 

Перший заступник голови Держсанепідслужби Олександр Кравчук, відповідаючи на запитання, яка з інфекційних хвороб в Україні може становити найбільшу небезпеку для іноземців, які приїдуть на чемпіонат, сказав, що це кір.
 
За його словами, якщо йдеться про вболівальників з європейських країн, то для них ця інфекція становить меншу загрозу, оскільки штам вірусу є однаковим у всій Європі.
 
Натомість, за словами Кравчука, якщо в Україну завітають туристи, наприклад, з США, то для них кір може становити серйозну небезпеку.
 
Він пояснив, що в США ця хвороба вважається подоланою і вакцинація проти неї не проводиться. У такому разі, якщо невакцинований американець приїде в Україну, "підхопить інфекцію і повезе її до себе на батьківщину", то це буде небезпечним не тільки для нього, а й для інших його співвітчизників.
 
Через це, повідомив Кравчук, СЕС офіційно звернулася з листом до посольств іноземних країн, у якому наголошує на необхідності закликати усіх охочих приїхати в Україну на Євро-2012 вакцинуватись проти кору.
 
"Ми визнаємо, що у нас зараз несприятлива ситуація із захворюванням на кір", – сказав Кравчук.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВООЗ закликала іноземних туристів робити щеплення від кору та червоної висипки перед єврочемпіонатом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також