Вбивство у Нижній Апші: Прокуратура вимагає скасувати ухвалу Хустського суду та покарати суддів

8
8

Закарпатські прокурори подали скаргу до Закарпатського апеляційного суду.

Як повідомляють у Прокуратурі Закарпатської області, правоохоронці, керуючись загальними положеннями кримінального судочинства та практикою Європейського суду з прав людини, оскаржили до Закарпатського апеляційного суду ухвалу Хустського районного суду.

Так, вчора, 12 грудня під час розгляду міри запобіжного заходу для 14-річного жителя Нижньої Апші Хустський районний суд дозволив випустити підозрюваного у вбивстві під заставу. Таке рішення викликало велике обурення у односелячан.

На знак протесту вони перекрили трасу Мукачево – Рогатин Мукачево – Рогатин у селі Нижня Апша. Протести тривали всю ніч, і продовжуватимуться сьогодні увесь день.

— Прокуратура області категорично не погоджується з ухвалою Хустського районного суду, вважає її необґрунтованою, невмотивованою і незаконною, через що просить скасувати та постановити нову, відповідно до якої, продовжити відносно обвинуваченого строк тримання під вартою до 16 лютого 2019 р. без визначення розміру застави. — Йдеться на сайті прокуратури області.

Крім того, прокуратура готує скаргу до Вищої Ради правосуддя стосовно суддів, які прийняли таку ухвалу, оскільки вважаємо, що вони допустили грубе порушення положень кримінального процесуального закону перевищивши повноваження та прийнявши незаконне, неправосудне і несправедливе рішення.

Як відомо, школяр обвинувачується в тому, що 14 березня 2018 р., в ході сварки з товаришем, завдав останньому множинні колото – різані рани, від яких той помер на місці.

Згідно з санкцією ч.1 ст.115 КК України, яка інкримінується обвинуваченому, йому загрожує покарання від 7 до 15 років.

Через вкрай сумнівні рішення окремих судів та суддів у селі Нижня Апша відбулися навіть протести, адже 14-річного підозрюваного спершу посадили під домашній арешт, але той його не дотримувався.

Коментарі

ЗС
За справедливість

Простого смертного уже б давно посадили і на максимальний термін....

ДВ
до Водiй

Тут усi призвища судей вказано в постановi http://www.mukachevo.net/ua/news/view/480473

К
КАТ

На кол хабарника

І
іван

Скільки місяців пройшло від часу скоєння вбивства ??? За цей час просте побутове вбивство мало було розслідуване і розглянуте в судді!!! Злочинець мав отримати реальне покарання, а то доять родичів вбивці на гроші та один на одного перекидують проблеми. Оце і є реаліі сьогоднішньої корумпованоі правоохоронноі і судовоі систем, це вирок теперішній владі. А народ в цьому селі МОЛОДЕЦЬ., правда шукати правди краще іти в обласний центр, а там і до Києва.

В
Водій

Прізвища суддів, їх фото опублікуйте !!! Ми повинні знати в обличчя недолугих суддів - високопрофесійних хабарників !!!

В
ВВП

Прокуратура б мала порушити кримінальне провадження відносно судді, дії яких призвели до суспільного резонансу, до загальнолюдського невдоволення, до перекриття руху. Чим цей суддя керувався, приймаючи таке рішення ?

ХП
Хороший пример

Это очень хороший пример для всей Украины!!! - надеюсь что накажут и того продажного судью Молодцы жители села Нижняя Апша!!!! - как говорится РЕСПЕКТ А нам пример!

Ц
Цап.В.В

Треба прокуратуру та суд штормити а непростых людей стадо баранов

Читайте також