Вчені вважають, що життя на Землю прибуло з космосу

17
1

Вчені, можливо, розкрили одну з найбільших таємниць науки, а саме — як зародилося життя на Землі.

У ході досліджень метеорита, знайденого в Антарктиді, вони знайшли нові вагомі свідчення на користь того, що «будівельний матеріал», завдяки якому наша планета стала населеною, був занесений з відкритого космосу, пише Mignews.

Як з’ясувалось, під впливом високого тиску й високих температур частки метеориту, які взяли для аналізу, виділяли аміак — ключовий компонент перших молекул, які самовиділяються.

Аміак, який виділявся метеоритами, міг стати джерелом азоту, висловила думку керівник дослідження, професор Аризонського університету Сандра Піццарелло. Експерименти також показали: азот, який міститься в аміаку, що виділяється метеоритами, складається з незвичайних ізотопів. Це говорить на користь його позаземного походження.

Вчені розказують, що Земля на ранніх етапах свого розвитку зазнала активного «бомбардування» з космосу — астероїди й метеорити падали на неї дощем. Найімовірніше, саме вони й занесли на планету відсутні «цеглинки» для зародження першого примітивного життя.

На переконання науковців, так званим «космічним інкубатором» міг бути пояс астероїдів, розташований між орбітами Марса і Юпітера. Він перебував на достатній відстані від планет, які формувалися, процеси на яких могли створювати мінливе середовище, міняючи умови для формування простих молекул.

У результаті зіткнень астероїдів усередині пояса утворюються метеорні тіла, які відправляються мандрувати по Сонячній системі. Саме вони й були тим «транспортом», яким на Землю могли прилетіти необхідні матеріали для зародження життя, пише «The Independent».

Більш ранні дослідження підтвердили, що метеорити містять різноманітні органічні молекули, наприклад, амінокислоти, з яких складаються білки — компоненти ДНК. Проте тільки тепер було вперше доведено, що метеорит міг бути джерелом достатньої кількості аміаку, відмітила Керолайн Сміт з лондонського Музею природньої історії.

За оцінками вчених, у наш час на Землю щороку падають 40-60 тисяч тонн метеоритів та іншого космічного сміття, а 4 мільярди років тому їх падало набагато більше. Великі суперечки викликає марсіанський метеорит ALH 84001, виявлений в 1984 році в Аллан-Хіллз в Антарктиці. В 1996 році вчені NASA заявили, що він містить скам’янілі останки мікробів, можливо, неземного походження.

Відзначимо, теорії неземного походження життя, у тому числі й самої людини, звучать давно. У жовтні минулого року британський учений Тед Нілд припустив, що поява людини була спровокована природними катаклізмами, які почалися через космічне «бомбардування».

Коментарі

ПВ
Пятикласник Вася

Се було відома ще 50 років тому, а може і скорше!!!!!!!!!

Читайте також