Вчені виявили "бактерію безсмертя"

4
2

Сибірські вчені виявили у вічній мерзлоті в надрах Мамонтової гори в Якутії бактерію, яка активується і ділиться при температурі всього в плюс 5 градусів за Цельсієм.

 

На часі ведеться визначення і порівняння генома Bacillius F, щоб більш точно датувати мікроорганізм, проте за характеристиками білків і деяких інших чинників виявлена ??бактерія "відстала" від сучасних на 3 млн років.
 
Вчені припустили, що цим бактеріям притаманний особливий механізм збереження життєздатності, що дозволив вижити в товщі мертвих порід.
 
За словами вчених, тварини, які отримали "щеплення від старості", виявилися в усіх сенсах благополучніші, ніж контрольні гризуни.
 
Тобто, за словами вчених, тривалість життя мишей з першої групи була більшою.
 
"Уже підтверджено, що ін'єкції Bacillius F сприятливо вплинули на деякі показники якості життя у старих тварин. У першу чергу, це стосується імунітету і швидкості його активації", - наголосили вчені.
 
Крім того, дослідники вивчали мишей, які отримували ін'єкції Bacillius F, за допомогою магнітно-резонансної томографії та з'ясували, що є два типи медіаторів, достовірно підвищених: це глутамат і таурин, що мають імунорегулятивні властивості та впливають на тривалість життя клітини.
 
При цьому перший в числі інших своїх завдань "відповідає" за псіхостімуляціі, а другий - за енергетичні процеси.
 
Відповідно, метаболізм у щеплених мишей теж прискорений, і якщо його розраховувати відповідно до віку, то у тварин, яким вводили бактерії він вищий на 20-30%.
 
За словами вчених, це говорить про те, що якість життя цих тварин краща.

Коментарі

=
=)

3013

О
От

Вчени виявили що 2012 рік буде ппц. А тепер уже 2013 ппц то коли до біса то вже станеться???

Читайте також