Вчора на Тисі провели масове релігійне дійство

11
0

29 липня берег Тиси перед автомобільним мостом на околиці Виноградова став місцем проведення масового релігійного дійства.

В обідню пору сюди з’їхалися сотні представників  церкви євангельських християн баптистів із різних районів Закарпаття та з-за меж області. Більше десяти пресвітерів тут спільно проводили обряд водного хрещення вірників, які покаялися, склали заповіт з Богом та стали повноправними членами церковних  громад.

Після занурення у воду ритуал  продовжився на березі просто неба. Стоячи на колінах, охрещені проказували молитви та отримували благословення своїх пасторів. Проповіді,  молитви та  радісні піснопіви звучали на російській, угорській, румунській та ромській мовах.

Водне хрещення – важлива подія не лише для місцевих новітніх церков, але й  свято  для родичів, які з подарунками і пишними букетами квітів прийшли привітати охрещених вірників.  З великої радості маленькі роми і навіть їх матері та дівчата у квітчастому парадному вбранні  й собі стрибали у теплу воду річки, яка в цей день  була тут справжнім Йорданом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також