"Вечори над Латорицею" —

21
0

один з найвдаліших закарпатських культурно-мистецьких проектів

Місто над Латорицею завжди славилося високою культурою та професійними виконавцями. І не дивно, що саме в Мукачеві в далекому 1964 році народився один із перших на Україні фестивалів-конкурсів естрадного мистецтва під оригінальною назвою «Вечори над Латорицею».

З різних причин, шанований мукачівцями і не тільки… - мистецький фестиваль-конкурс кілька років тому призупинив свою діяльність.

І ось, в цьому році, за сприяння Мукачівського міського голови В.В.Петьовки «Вечори над Латорицею» знову відродилися, і судячи з усього побаченого і почутого - відродилися надовго.

Вражає кількість добре підготовлених виконавців з вокального жанру - понад 70 конкурсантів та 8 гуртів, а ще двоє змагалися в грі на сольних музичних інструментах. Загалом на двох конкурсних турах свою неабияку виконавську майстерність демонстрували понад 100 виконавців.

Приємно, що географія учасників сягнула далеко за межі регіонального проекту, адже ми почули виконавців не тільки з нашого краю, а й з інших областей України і навіть з іншої країни - з Молдови.

І все-таки, найприємніше те, що ми почули надзвичайно високий рівень виконання конкурсних програм у всіх вікових категоріях та серед гуртів інструментального жанру. В окремих випадках із-за рівності високих оцінок членам журі доводилось мало не жеребкуванням визначати призові місця. Найвищих нагород Гран-прі від  міського голови В.В.Петьовки удостоєні: гітарист з м. Мукачева - Сергій Касинець та вокаліста із села Середнє Ужгородського району - Лідія Решетар. Всього нагороджених в різних вікових категоріях 30 конкурсантів. Призи від мера за участь отримали всі  без винятку учасники фестивалю-конкурсу.

Приємно, що на всіх конкурсних турах та чотиригодинному гала-концерті, разом з мукачівцями активно підтримували виконавців секретар міської ради З.З.Лендєл, начальник відділу культури І.В.Греба,  інші посадові особи виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

На завершення хочемо подякувати оргкомітету в особі міського голови В.В.Петьовки та виконавчій дирекції фестивалю на чолі з директором міського Будинку культури І.М.Білик. Також хочемо подякувати відомій фірмі «Юритмікс» в особі директора О.І.Молнара за надані окремі призи переможцям фестивалю та директору кіно-концертного залу «Перемога», депутату міської ради В.О.Шубцю за створення прекрасних умов для проведення гала-концерту.

      Всім мукачівцям дякуємо за теплий прийом та щирі оплески на адресу виконавців.

      До зустрічі на фестивалі-конкурсі «Вечори над Латорицею - 2008». 
 

Петро Матій /соліст обласної філармонії, народний артист України/
Олександр Садварі /соліст обласної філармонії, заслужений артист України/
Олександр  Ухач /композитор, аранжувальник, завідувач естрадним відділом Ужгородського училища  культури/ 
Андрій Гріга                                      /композитор, директор фестивалю «Кришталеві грона»

(м. Виноградів)/

Андрій Віхоть /композитор, продюсер студії «Лева» (м. Львів)/
Ганна Дрогальчук /провідний методист ОЦЕТ/

 

Повідомили ЗІА «Простір» у відділі внутрішньої політики

Мукачівського міськвиконкому

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також