Вегеш ледь стримує студентів від бунту і чекає на позицію Ледиди

8
8

У головному виші Закарпаття і керівництво, і студентський актив запевняють, що боротимуться за альма-матер до кінця

У понеділок, 27 лютого в приміщенні економічного факультету Ужгородського національного університету відбулася прес-конференція керівництва вишу, яке прокоментувало останні події, зокрема і навколо останньої перевірки роботи УжНу та якості освіти в ньому.

Ректор Микола Вешег вкотре наголосив на низці порушень, з якими здійснювалася перевірка та зазначив, що завтра від імені вишу звернеться з відповідним позов до адміністративного суду.
 
Водночас, керівник найбільшого вишу області зазначив, що йому ледь вдається стримати студентські мітинги. Бунтівні настрої серед студентства підтвердила і очільник студпрофспілки Адріанна Завадяк, яка підкреслила, що у разі потреби студенти поїдуть відстоювати свої права вчитися у виші, в який вступали, навіть до Києва.
 
Окрім того, Микола Вегеш повідомив, що завтра зустрічатиметься з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою та сподівається почути від нього нарешті позицію щодо реформи вищої освіти краю.
 
Зауважимо, що минулого тижня ректор УжНУ від імені колективу звернувся за підтримкою до голови Закарпатської облради Івана Балоги.

Коментарі

B
bratrura

Для чого вплутувати студентів у адміністративні справи? Є цивілізований шлях - через суд. Адже виграв судовий позов пан Вегеш до міністра Вакарчука за догану? А студентам потрібно вчитися. Часу до закінчення семестру обмаль... Які бунти?

C
clan

у вегеша такі самі глюки були в 2004 році, тепер знову вибори та напевно студентів не під владу буде настроювати а на користь балоги. захист нападом -старий підхід вегеша до виборів.

С
студент

Я сам навчаюсь в УжНУ і нічого не чув про розкручений Завадячкою бунт. Студентів першу чергу цікавить нормальний стан аудиторій та тепло у них, яке не було тижнями до перевірки, а так керівництво УжНУ хоч щось зробили, щоб забезпечити тепло налякавшись перевірки. Не забуваймо також про застарілий матеріальний стан самого університету та вікна 40-ка річної давності. Це нас в першу чергу цікавить - мати нормальні умови, враховуючи, які ми гроші платим за навчання в УжНУ. Ось за ці речі ми готові мітингувати, а не бути пішаками в руках керівництва нашого університету, які нас використовують тільки заради власної користі.

О
Олекса

Я не знаю самого Вегеша М,але з коментарів на різних сайтах стільки бруду виливають на його адресу, аж моторошно.Але повірте, як би його там не ображали,ідеальних нині немає керівників.Попри свої недоліки, він відстоює увесь колектив УжНу, не здав позиції, згуртовує усіх,не втрачає надії та оптимізму, бореться з несправедливістю.Звичайно Вегеш М.М. не ліпший ректор,але і не найгірший.Нехай кожний,хто його звинувачує у всіх бідах, себе уявить хоч на мить на його місці...Думаю, що не захоче цього "калача"...

С
сашко

Студпрофком зобо'вязаний допомагати Вегешу і говорити про "бунт" серед студентів, бо якщо ні, Завадяк А. втратить свою "прибуткову" посаду і тоді не зможе впливати на бюджет профкому, а Вегеш водночас втратить надійного слугу, яка завжди зможе розповідати про "негативні" настрої студентів.

ЗВ
знаю всі таємниці

Про студентські бунти це вже Вегеш перебільшує, а Завадяк йому у цьому підіграє бо мусить це робити.Знаю, що багато хто із студентів незадоволений однак про масовість таких настроїв годі й говорити!

У
Ужгородець

--- для економіста --- А ти хоч в курсі реальної ситуації стосовно УжНУ та змісту висновків комісії?! Думаю ні!!! Якби перевірити ЗакДУ- то там недоліків на порядок більше, плюс до всього половина викладачів - сумісники з того таки ж УжНУ. Суть "скандалу" зовсім не в недоліках, нажаль...

Е
економіст

Вегеш нехай говорить правду, якщо комісія знайшла недоліки у роботі університету, то пан Вегеш намагався б краще усунути перераховані проблеми, а не починати скандалізувати щодо своїх проблем. А те що голова студпрофспілки Андріана, говорить про бунтівні настрої серед студентів - це правда. Але негативні настрої у студентів поширюються не через комісію, яка приїжала, а через те, що СТУДЕНТСЬКА профспілка за рахунок коштів тих же студентів їздити щорічно відпочивати на море та організовувати різні вечірки. Про ці б проблеми в УжНУ краще турбувалося керівництво закладу, ніж про недоліки у своїй роботі.

Читайте також