"Веломаньяк" з втратою пам'яті: у Ніредьгазі чоловік вночі крав велосипеди та складував вдома (ФОТО)

13
0

Слідчі поліції в угорському місті Ніредьгаза виявили дивного крадія велосипедів. Він виходив на "полювання" вночі та складував вкрадене в себе вдома. Для чого він це робив пояснити не зміг, каже, що втратив пам'ять. Виявити злочинця вдалося практично одразу завдяки його зросту.

Перше повідомлення про викрадення велосипедів надійшло до поліції Ніредьгази на початку липня. А наступних вихідних за одну ніч було вже одразу 6 подібних повідомлень. Всі вони були припарковані на велостянці біля розважального закладу на площі Буза.

– На території встановлено кілька камер спостереження. Ми переглянули записи з колегами, і майже на всіх помітили злочинця, - каже слідча поліції пригадав Андреа Гомбош. – Цікавим було те, що він виявився вищим за середнього зростом чоловіком худорлявої статури. Після зрізання замка він також налаштовував сидіння під свій зріст. Через темряву його обличчя було погано видно, тому ми звернулися до патрульних. Один із них одразу пізнав чоловіка. Раніше Габор В. притягався за підозрою в домашньому насильстві. За записами із камер спостереження, нам стало зрозуміло, куди він прямує після крадіжок.

Вранці 19 липня одразу шестеро поліцейських у Ніредьгазі постукали у двері помешкання зловмисника. Під час обшуку окрім велосипедів також виявили електрофлекс, яким він зрізали замки велосипеда, та одяг, який носив під час скоєння злочинів.

Поліція знайшли 13 велосипедів у будинку Габора В. та в складському приміщенні. Зокрема сім з них зберігалося просто у вітальні чоловіка, і він сказав, що не знає, як вони туди потрапили, за винятком одного, який, як він стверджував, був його власним. Крадій сказав, що психологічна проблема могла спричинити його втрату пам'яті.

"Я не фахівець із психологічних проблем, але, щодо затриманого велокрадія, то переглядаючи записи у мене склалося враження про Габора В., що він точно знав, що робив. Він не проявляв жодних ознак хвилювання, спокійними рухами підходив до стоянки, рішучими рухами зрізав замок обраного велосипеда, потім відклав у бік електропилку, дістав шестигранний ключ і неквапливо піднімав сидіння. І це повторив шість разів поспіль лише протягом однієї ночі. Тож буде відповідати перед законом", - зазначила поліцейська.

Габор В. був взятий під варту за обґрунтованою підозрою у скоєнні злочину крадіжки, суд ухвалив рішення про його арешт.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також