Великий Оксфордський словник поповнився інтернет-сленгом

11
0

У Великій Оксфордський словник додані вирази з мережевого сленгу, такі як OMG (Oh my God) і LOL (laughing out loud), а також символ <3, замінює дієслово любити.

Вираження OMG (о боже мій) і LOL (голосно сміється) вже вийшли за межі всесвітній мережі і поширилися в друкованих виданнях та писемного мовлення. Більше того, перша згадка OMG на листі відноситься ще до 1917 року - це поєднання букв було використано в особистому листуванні. Вираз LOL мало деяке ходіння в 60-х роках XX століття, але тоді воно відносилося до стареньких (little old lady).

Окремо укладачі словника відзначають включення до словника символу <3, замінює дієслово любити або як його позначають автори словника дієслівну форму слова "серце".

LOL, OMG і <3 - не перші висловлювання з мережевого сленгу, що потрапили в Оксфордський словник. Раніше в нього вже були включені IMHO (in my humble opinion - на мою скромну думку), TMI (too much information - занадто багато інформації) і BFF (best friends forever - найкращі друзі навіки).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також