"Венетомед" - український виробник медичних захисних костюмів та халатів

35
0

Використання спеціального одягу медичними працівниками є одним з основних засобів запобігання розповсюдженню інфекцій.

Медичні захисні костюми та халати, а також інші елементи одягу медичних працівників дозволяють захистити лікарів та медсестер від ризиків, що виникають внаслідок характеру їхньої роботи.

Зокрема, ви можете допомогти захистити своїх працівників за допомогою двошарових та тришарових комбінезонів від українського виробника товарів для захисту медпрацівників компанії «Вентомед» (https://venetomed.com/). Крім комбінезонів, на venetomed.com пропонуються такі товари медичного призначення, як:

  • захисні бахали;
  • захисні костюми;
  • захисні халати;
  • захисні екрани.

Весь захисний одяг відповідає ДСТУ EN 14126:2008.

Основні функції медичного одягу та засобів індивідуального захисту

Найбільшу загрозу для здоров’я становлять патогенні мікроорганізми. Дуже високий ризик зараження несуть інфекційні віруси гепатиту В і С або вірус імунодефіциту (ВІЛ). Місця, де може відбутися контакт з такими патогенними мікроорганізмами, — це операційні, діалізні станції, відділення інтенсивної терапії, діагностичні лабораторії. Мікроорганізми можуть передаватися з кров’ю, рідинами організму, забрудненими матеріалами або медичними інструментами. Ось чому необхідно носити відповідний одяг та забезпечувати захист дихальних шляхів.

Медичний одяг та засоби індивідуального захисту допомагають запобігти зараженню як пацієнтів, так і персоналу лікарні. Крім того, вони дозволяють розпізнавати персонал у медичних закладах, що полегшує звернення за допомогою до потрібних спеціалістів.

Який одяг та засоби індивідуального захисту слід вибрати

Медичний одяг повинен бути виготовлений з матеріалів, які будуть належним бар’єром та захистом від просочування шкідливих для здоров’я біологічних речовин та не дадуть їм осідати на шкірі.

Матеріал, що використовується для медодягу, мусить бути стійким до просочування крові та рідин у організмі, а також — до проникнення мікроорганізмів, що переносяться цими рідинами. Крім того, тканина повинна забезпечувати комфорт при носінні, а також достатнє відведення тепла та вологи.

Окрім одягу, медичні працівники повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту. Одними з основних є захисні рукавички, що захищають як від мікроорганізмів, так і від хімічних агентів. Зазвичай їх виготовляють з натурального або синтетичного каучуку, а також з полівінілхлориду або поліетилену. Медичний персонал також повинен подбати про захист очей та обличчя від рідин, аерозолів та пари. Такий захист забезпечують окуляри та маски.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також