Верховна Pада ухвалила законопроєкт про цифровізацію армії

19
24

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону про створення єдиного електронного реєстру військовозобов?язаних і автоматичне отримання посвідчення учасника бойових дій.

Як зазначив у своєму Telegram депутат Ярослав Железняк, законопроєкт ухвалили після довгих і складних дискусій і провалу багатьох правок.

Очікується, що законопроєкт сприятиме швидкому збору військових даних і переведе послуги для військовослужбовців у цифровий формат – електронний військовий квиток.

Як зазначила депутатка Ірина Геращенко, закон спрощує отримання статусу Учасника бойових дій під час воєнного стану.

«З мільйону військовослужбовців, які брали участь у захисті держави, лише 20% отримали відповідний статус УБД. Процедура є бюрократичною і складною, потрібно збирати купівлю паперів, це принизливо й несправедливо. Законопроект це спрощує», - написала вона.

Також законопроєктом передбачено створення єдиного реєстру мобілізованих, який прив'язаний до єдиного реєстру виборців. Проект також забезпечує обробку зібраних особистих даних.

«До другого читання, на жаль, законопроєкт значно погіршили поправками, які стосуються сильного втручання в приватне життя військовозобов’язаних», - додала Геращенко.

Вранці Міністерство оборони заявило, що прийняття закону розблоковує цифровізацію української армії та дозволить діяти більш мобільно та ефективно як на полі бою, так і в тилу.

Як зазначила депутатка Ірина Геращенко, закон спрощує отримання статусу Учасника бойових дій під час воєнного стану.

«З мільйону військовослужбовців, які брали участь у захисті держави, лише 20% отримали відповідний статус УБД. Процедура є бюрократичною і складною, потрібно збирати купівлю паперів, це принизливо й несправедливо. Законопроект це спрощує», - написала вона.

Також законопроєктом передбачено створення єдиного реєстру мобілізованих, який прив?язаний до єдиного реєстру виборців. Проект також забезпечує обробку зібраних особистих даних.

«До другого читання, на жаль, законопроєкт значно погіршили поправками, які стосуються сильного втручання в приватне життя військовозобов’язаних», - додала Геращенко.

Вранці Міністерство оборони заявило, що прийняття закону розблоковує цифровізацію української армії та дозволить діяти більш мобільно та ефективно як на полі бою, так і в тилу.

Також в Міноборони зазначили, що законодавчі зміни створять можливості для посилення кіберзахисту та нададуть право МО розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО. Це, за словами відомства, вивільнить засоби ППО, які захищають національні дата-центри від постійних ракетних обстрілів, та прискориться та розшириться доступ Сил оборони України до розвідданих союзників.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

КД
коментатор до мукачево нєт

шось я рано порадувався.. Подивився на інших сайтах як Уніан, і ще на Ютубі - то оказується що це реєстр військовозобов'язаних, а не тільки мобілізованих. Чому ви так викривлено подаєте інірмацію в своїх недопублікаціях? Навмисно, щоб люди передчасно галас не піднімали? Недожурналісти, - не "ухилянтів" - а вас псєвдожурналюг треба першими під трибунал за викривлення інформації

К
коментатор

то вроді реєстр мобілізованих а не військовозобов'язаних, тому ще спимо спокійно, потенційні бійці Штурмового батальону Тиса

У
Ухалянт

Можуть ня поцифровати у єдной місто. Я на Чехах:)

П
Петя

Цифруйте. Будеме онлайн Мацкалів ху@рити .

НО
Не обязаний

Нула нула дула дула я тупенький мадярон вічно вбухлий я гндон! Любиться опзж вмісто копоні у ня Ж

НО
Не обязаний

Хіба ня поцьомають у утлевийл! Клоуни

РВ
Рома Вафелдобош

До нижнього ??

У
Уточнення

Також забув додати , що ухилянти - це я та мої однояйцеві брати-близнюки . А саме : Зауважливий , До нижнього допису , Агностик , Філософ , Історик , Водило , РУСИН , РУСИНИ , Факт і Істина , SLOVENSKO , Мадяриско , ....

З
Закарпатка

Якщо кохаєшь свою країну то треба іти її захищати а не вадитись по сайтах. А якщо не хочете її захищати то вам не все єнно хто тут буде? Слава Україні!

У
Уточнення

Ухилянти - це БЮДЖЕТНИКИ всіх рівнів . А саме : чиновники обл-, райдержадміністрацій , депутати всіх рівнів (місцевих в першу чергу) , пенсіонери СБУ , правоПохоронні органи , судді, прокурори , незаконні ТЦК і СП , спортсмени, черги еХсперДів і продажних політологів , таксисти (!!!) , кримінал тюрем і СІЗО , бійці ОЗУ (організовані злочинні угруповання) , всі працівники приватних охоронних товариств , вибл@дки олігархічних груп, ....

В
Волянин

У війні винні ті ко був привладі 2002-2016 роках . Ці пацюки із кожного призову продава. розкрадали. зберіть списки і побачити що які імена не мінядись то і вони і винні. Теперішня проблема/ми це лим слідство тих продажних та безнаказанних років. цім всім пацюкам 50-70 років тепер.

ВК
Володимр Кличко

Тріба воєнний переворот в Тільки Залужний принесе мир.... щоб кожен ко бере на взятки та закривають очі за держ зраду на передову... а бійці покажуть яке за це покарання... кожного воєнкома ко бере на передову та і ментів мож.

В
Вовак

Чого із Вечорнього кварталу нікого нема на передовій? Вони лем акторики і депутати так що когевого на фронт подій для нових шуток.... Я подивлюсь як він та вся шайка буде хохотати коли побратим за життя бореться з відірваною ногою.....

.
......

Моє враження таке що в Україні хочуть набрати гатматне м'ясо. Вони не йдуть до позитивних змін в армії а просто розкрадають все що дає світ. Тому що як можна на третьому році війни щоб волонтери далі забезпечували армію??? А де всі гроші що дає захід? А я забув вибачте, вони пішли на закупівлю по космічним цінам, а не по нормальним. Де ще красти як не в армії під час війни. Немає справедливості в Україні є тільки корупція і ухилянти. А ви знаєте хто найбільші ухилянти? Поліція бо туда пішло більше людей ніж на фронт. Тому що там є бронь, і на війну не женуть. ТЦК СП вони перші мали піти, а не сидіти в тилах і людей з вулиці викрадати. Там є їх кому поміняти хворі і частково придатні. Яких списали. Депутати з ВР. Апарат Президента там стільки не треба дармоїдів я би хотів бачити Єрмака Татарова Резнікова тих хто більш за все тільки язиком воює. СБУ. Податкова. Там є ще де набирати і кого.нехай свої дані першими внесуть у цифрові бази. І приклад покажуть як треба іти воювати за народ!

О
о

фсб вже наладило гроші на закупку ціеї "бази данних"-сама велика дурість сдавати данні своїх воїнів та місця прожівання іх родин, під час війни,хайБог їх убереже від посилок з бомбами та "сибіркою" у конвертах,шкода ож нарковлада не взмозі критично мислити теперь,шкода Людей та діток

К
Казкарь

Похорон - це захід , на котрий сходяться всі рідні і близькі аби підрахувати , хто ще залишився в живих . P S. Цифровізація , зі слів (обману) влади , дасть змогу вирахувати : хто ще б був гарматним м'ясом за їхні статки і маєтки .

ДН
До нижніх писак

Навіть трохи цікаво і забавно читати коменти від пророків . Насправді нічого подібного не буде і не може бути . Адже права людини в ЄС і цивілізованому світі відрізняються від українських штампованих законів тим , що в перших є виконання і дотримання прав людини, а в других ні . Європа знає більше правди аніж "телемарафон пі&дЄж@" на провладних пропагандистських каналах , що за дивним збігом обставин НЕ належать жодному українцю по крові .

ДG
до Gh

Може й так... усякоє гонно бити Про віменрайтс, піплсрайтс мож нявкати, коли "ясла повні", а як "печений когут" дзьобне - усе може ся поміняти

G
Gh

Люди не розуміють, з якою жорсткістю західний державний апарат може почати заламувати їм руки, якщо виникне потреба, а особливо якщо змінюється ситуація (війна, прихід радикальних урядів). Ні кум, ні брат, ні сват не поможе порішати. В Німеччині крайні праві вже тихенько обговорюють плани виселення мільйонів мігрантів навіть з німецьким громадянством. В 1928 році партія Гітлера отримала 2.6 відсотка голосів. В 33-му Гітлер став канцлером.

P
Petya

Да , трьох гранат там буде мало.... Но янної файної ракети ......

К
Кецок

(Супер) не сміши,ніхто не дасть свої бази даних Україні,там є право захисту особистої інформації...і через суд заборонять,бо права людини на першому місті) Втікачі то люди які тридцять років пашуть за кордоном і висилають гроші своїм,шоб тут ласти не склеіли?мені здаєтся шо вони мініму у чому винуваті шо йде війна.А буде такий кіпіш,вони лишатся свого громадянства і приймуть чужоє,вот і весь СУПЕР... Естонцям лишби не самим,воювати,роби виводи. Дві прикордонниці на Львівщині продавали інформацію із закритих баз даних: ДБР повідомило про підозру.Вам у руки нич не мош давати,лиш лопати,як казав недавно пан Кулеба)))))

Т
тук

Германия готовитця до сюрпризу

С
Супер

У ЄС закликають "допомогти Україні з чоловіками", які втекли від мобілізації до країн Європи. У країнах Європи українських чоловіків призовного віку налічується близько 800 тис. Естонський депутат Європарламенту Яак Мадісон закликав «допомогти Україні з чоловіками», які втекли від мобілізації до країн Європи, повідомляє УНІАН. Якщо кому відомо про втікачів повідомляйте місцеву владу.

LB
Little big

Иродіп итасос)))

Читайте також