Верховна Рада скасувала ліцензію на оптову торгівлю вином для приватних виноробів

4
9

Прийняття законопроекту №2739 упростить процедуру продажу вина, виготовленого приватними виноробами із власної сировини.

Радісною звісткою у соцмережі Facebook ділиться цьогорічний переможець фестивалю "Червене вино-2016" Олександр Ковач. 

"Друзі, сьогодні сталася історична подія в галузі виноробства!!! Тільки що ВP України більшістю голосів прийняла законопроект №2739 про відміну оптової ліцензії для виробників вина", - пише винороб. 

Прийняття законопроекту означає, що виноробу вже не потрібно оформляти "ліцензію" на оптову торгівлю власною продукцією, яка, до речі, коштувала малим підприємцям 500 тисяч гривень. 

Читайте також: Переможці фестивалю "Червене вино - 2016": Ковач, Урста та Анталовський 

Коментарі

ДУ
ДО УЖА

Глупоти не говори. Виноград для вина з Одеси чи Миколаїва мож привезти леше у рефрижераторі, або мезгою у цистерні. Але мова навіть не про те. Де у Ковача є первичка, де у нього цех розливу, де лабораторія? Де в нього ліцензія на виробництво? Де й коли і вуд кого вун брав оту ліцензію на оптовий продаж, кіть так зараз радіє, що оту ліцензію тепер скасували? Історична у нього подія, пса йому пуд хвуст! Яке він має відношення до тих законів, кіть робить все потайки, як той крадій. А тота влада робить вигляд, що ничого не бачить як таки нелегали роблять величезний бізнес пуд носом міськради та обларади. Най би його перевірили, та й зробили йому історичну подію.

У
УЖ

ковач возить виноград із Одеси Миколаєва І ЗАКУПЛЯЄ У НАШИХ ВИНОГРАДАРІВ! А САМ НЕ ЗНАВУ ЧИ НА 100 ЛІТРІВ СВОГО МАЄ!

ДП
До пана Ковача

Пане Ковач, дійсно, за цим посиланням є перелік всіх виробників алкоголю в Україні: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/151988.html Я там все передивися, але чомусь Вас не знайшов. Отже, у Вас що, насправді не має ліцензії на виробництво? А якже ж Ваша лабораторія, вона є? Де Ви перевіряєте свої вироби на показники безпеки для споживача? І як тоді Ви можете тримати ДЕГУСТАЦІЙНИЙ ЗАЛ у центрі Ужгорода, якщо Вас не має ні в якому переліку офіційних виробників і оптових продавців алкоголю (а така ліцензія дійсно є обов`язковою? Дійсно, а де Ваши виноградники? Тількі не треба казати, що Вам здають виноград виноградарі Закарпаття, бо європейці є в кількох господарствах, і я не чув, абись вони Вам продавали виноград, а у населеннялише Ізабелла... От правду ж кажуть: не буди лихо, поки тихо. А тепер розкажить нам про все це. Чи скажить як є, що Ви звичайний нелегал і розливайка? Що коїться?

ДН
до нековача

Повністю підтримую. В Закарпатті станом на тепер є 19 чинних ліцензій на оптовий продаж алкогольних напоїв. Цю ліцензію ЩЕ повинен мати КОЖНИЙ виробник алкоголю. Але туй КОВАЧ щось дуже радіє, й сам не розуміє, чому він такий радий, кіть у нього нігда не було ні ліцензії на виробництво, ні ліцензії на опт, а ні жодного куща винограду. Ковачу, пой здавайся у прокуратуру за нелегальне ботлерство, а не інтерв"ю раздавай. Або сиди тихо, та розводи лохів й надалі своїм "виноробством".

Н
нековач

Приняли проект 2739 об отмене лицензии на оптовую торговлю алк. напитками с абсурдным текстом. Ввели определение термина "виноматериал", который противоречит ЗУ "Про виноград та виноградне вино", и согласно которому до ВМ можно отнести и мезгу, и сусло (это ведь тоже "продукти переробки винограду, призгачені для виробництва АП"). В целом, если не покупаешь виноматериалы на стороне, и производишь готовую продукцию, то лицензию брать не нужно. Но эта норма выписана так, что формально первички и дальше обязаны оплачивать лицензию на опт. Маленьким и новым виноделам всё это не поможет, потому что сначала - ПОЛУЧИ ЛИЦЕНЗИЮ НА ПРОИЗВОДСТВО, а это - ад. Ситуация будет в помощь старым советским развалюхам, и французу Лакарену, которому Саакашвили выходил лицензию на производство. И одному-двум серьезным производителям с небольшими объемами (не ковачу). В целом закон - очередное недоделаное непрофесиональное унылое govno, которое ОТРАСЛИ никак не поможет. И НИ ОДНОМУ ЗАКАРПАТЦУ НЕ ПОМОЖЕТ.

Л
лоци

коби май часто таки новини

?
?

хто може підсказати, які правила роздрібної торгівлі?

В
винороб

Добре, що "гарант" торгує конфетками і автобусами, тому може закон і не заветує

У
уж

нормально це плюс!!!

Читайте також