Верховна Рада ухвалила "мовний" законопроект (ВІДЕО)

20
20

За законопроект проголосували 248 депутатів.

Після голосування депутат від НУНС Лілія Григорович заявила: "Вони зробили це з порушенням регламенту, розставили своїх мордоворотів, і ухвалили у другому читанні (законопроект про мови) в редакції першого читання".

Депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий на питання журналіста "Як це називається", відповів: "Голосуванням".
 
Відповідаючи на зауваження про те, що голосування відбулося з порушенням, регіонал сказав: "Ви мене ще будете вчити голосувати. Мене обирала Партія регіонів, а не ви".
 
Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду.
 
Пізніше вони завадили депутатам від опозиції зірвати голосування. Не зважаючи на те, що опозиціонери вирвали мікрофони в президії Ради, віце-спікер Адам Мартинюк запустив голосування з місця cпікера Володимира Литвина.
 
При цьому сам Литвин на засіданні був відсутній.
 
Перед початком пленарного засідання в Верховну Раду приїжджав прем'єр Микола Азаров.

Коментарі

У
українка!

Света, бо 21 рік тому Україна підпорядковувалась Росії, а не навпаки. І після розпаду Радянського Союзу тут залишилось багато російськомовних людей. А в Росії українці приїжджі. Якби в Конституції з самого початку було написано, що державних мов є дві (три, п'ять, сім - не має значення), тепер над цим питанням ніхто і не задумовувався б.

С
Света

українка! це уже просто діло принципа...

С
Света

Це зовсім піздец, чому це ми маємо приймати російську мову?? А мацкалі чи захотіли б прийняти в Росії українську мову????

P
petit_oiseau

українка!, повністю підтримую! нарешті знайшлась людина, яка адекватно мислить. а всім іншим нічого робити, от і розводять курятник. такий собі психологічний прийом, щоб відвести увагу від усіх проблем в Україні.

У
українка!

Нема в тому нічого страшного. Ви живете на Закарпатті, розмовляєте українською. Ніхто її від вас не забере. То чому ж ті люди, які все життя живуть на Сході, все життя розмовляють російською, але такі самі громадяни України як і ви, не мають права говорити російською? Це не Емський указ, українську мову ніхто не відміняє. Громадян, які розмовляють російською, стільки ж, скільки й "українців". Хто розмовляв дотепер українською - розмовлятиме нею і далі. То в чому проблема? Скільки держав у світі мають по дві і більше деравних мови! І що?

P
petit_oiseau

ЧИСТИЛЬЩИК, ти завжди таку фігню говориш. і завжди "нє в тєму".

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

В партии регионов ДЕБИЛ на ДЕБИЛЕ и ДЕБИЛОМ погоняют! ПОРА ПедРил НА ВИЛЫ ! ! ! ПР должна быть уничтожена.!!!!

О
Олександр

На мило всю владу! Нам таку не потрібно. Запроданці!

Н
Ната

Спеціально зроблено, щоб притоптати ще більше український народ. Методи, якими вони "приймають" закони просто жахають. Все рівно, що кажуть люди, що доводить опозиція, головне що ми, кучка при владі, зробили так, як і хотіли. Скоро точно буде друга Білорусь - ні демократії, ні національного обличчя.

!
!

То всьо х*йня. Усьо буде добре.

Р2
Русский 2

Русскому. А я не только уважаю украинский язык, но еще и люблю, считаю его своим вторым родным. И категорически против введения русского вторым государственным, ибо наша страна не страна иммигрантов, а исторически, с дедов - прадедов это - Украина, и язык тут один - украинский. Давайте теперь введем и польский, и швабский, и т.д. и т.п...Полный маразм. Лучше бы дороги сделали, чем выделять бабосы на языковую реформу...

А
Анчар

Дуже цікаво б глянути на російськомовного чиновника у Криму, котрий вивчить українську як державну та кримськотатарську як регіональну, або на такого ж чиновника на Буковині, який вивчить румунську чи на Закарпатті, котрий вивчить угорську;) Всі російськомовні, що добралися до влади у будь-якому регіоні, так і не спромоглися вивчити українську, за поодинокими виключеннями. Реґіоналів зневажають не тільки українці - їх ненавидять їхні же російськомовні та виборці. Порядні люди в партію регіонів не вступають. Невже вони цього не відчувають і не розуміють?

З
Закарпатець

вішати всю цю банду. по одному. на стовпах. і хай ворони клюють... бажано ще живих...

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

Есть такая ПаРтия-ПР ! ! -ПаРтия ПРезервативов ! ! : Замечательная ПаРтия ГАНДOHOB из ДAУHбасса ! ! !

Д
добродій

Русский, як то більше половини??? ти шось гониш..

Р
Русский

Я например уважаю и украинский язык и Украину. Но хочу чтобы русский язык имел статус государственного. Так как русскоязычных граждан больше половины. Демократия.

І
ігор

В 1991 році Верховна рада повинна була вислати з України всіх , хто не поважає українську мову та Україну як державу в цілому !!!!

П
пожар

Мирослава, +

Р
Росский

Наконец то Рада сделала то что надо было сделать еще 1991 году.

М
Мирослава

підараси!

Читайте також