Верховинські гуцули приїхали на Грушевського виганяти "нечистого" (ФОТО, ВІДЕО)

33
4

Сьогодні, 5 лютого, четверо чоловіків у традиційних гуцульських костюмах зіграли на трембітах на барикадах у Києві.

За словами музик, вони приїхали з Верховини і грають для активістів на справжніх карпатських трембітах, щоби зміцнити їх бойовий дух і підняти настрій. А також таким чином вирішили відігнати "нечисту силу" зі столиці.

Також вони підійшли до кордону працівників внутрішніх військ і заграли для них також. Однак з боку правоохоронців вийшла якась людина з гучномовцем і відповіла погрозами та лайкою.

Мітингувальники зраділи гостям. Багато хто підходив до гуцулів, аби  сфотографуватися з ними на пам'ять. Зробили це і деякі політики.

"Коли немає часу на поїздку в Карпати, тоді Карпати з`являються в Києві. Справжні гуцули з Верховини на Євромайдані. А як вони грають на трембітах!", - зазначила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган.

Крім того, біля барикад відбувся традиційний молебень - священики молилися за мирне вирішення конфлікту. Також свою акцію провели й матері з гаслами "Чужих дітей не буває", "Путін, не вбивай наших дітей" і "Росія, підтримай український народ". Жінки закликали обидві сторони не застосовувати насильства.

Протестувальники і надалі перебувають на вулиці Грушевського з 19 січня. Протягом останнього тижня сутичок між силовиками та активістами не спостерігається.

Фото Макс Перепелиця

Коментарі

3-
321 -0

ти скорше всьго верховиниць а не русин

3
321

Який же ти підар 123 - цілий світ превозносить свої історичні фішки, а ти чмо кацабськоє. І мені стидно што я РУСИН і маю з тобою один корінь...

1
123

папуаси

4
455

Без священников мир обвалится...ХХІ век на дворе...

Читайте також