Весільний переполох

10
0

В Ужгороді пройшов уже третій Парад наречених

Для Закарпаття велике весілля – не дивина, але свята такого розмаху, як днями в Ужгороді, у нас ще не було. 179 наречених і ціла купа гостей – фест прогресує просто на очах.

Cпіворганізатор за­ходу Федір Шан­дор відзначив, що за числом відданиць ми всіх обскакали: «Найбільший у СНД парад був у Москві – 150 наречених». Тож цього року ми мали ще більше молодих, подарунків, конкурсів і хорошого настрою. Навіть весільний торт спекли відповідний – 5 метрів у діаметрі та 2,5 –заввишки. Кондитер Валентин Штефаньо випік 130 коржів, за­гальна вага яких – 260 кілограмів, тому скуштувати «тортика» могли всі ужгородські ласуни.

Взагалі, організатори під­готувалися до свята ґрунтовно. Намагалися не пропустити жодної деталі: підставні наречені, РАЦС, фотосесія, весільний кортеж, жива музика, танці, гостина, все так, як і має бути на файній свальбі. Спочатку дівчата під проводом Федора Шандора пройшлися містом. Думаю, що багацько парубків, дивлячись на цю красу, могли б підписатися під словами Мусліма Магомаєва «И шагал я совершенно неженатый, и жалел о том, что не жених». Бо вибирати було з чого: ангели, червоні шапочки, вампіреси, рокерші, а одна наречена навіть хизувалася посагом. Акторка Закарпатського облмуздрамтеатру Наталя Засухіна прийшла з іграшковим конем. На цьому барвистому тлі дівчата в традиційних білих сукнях виглядали якось незвично.

Були й справжні підставні наречені – 15 хлопців, студентів кафедри туризму, у своєрідних весільних строях та ще й з баяном неабияк потішили ужгородців. Взагалі, напевно, ніхто не за­лишився осторонь свята, бо мо­лоді окупували чи не все місто. Одні проїхалися вулицями у весільному кортежі, інших знімкували в Ужгородському замку, треті взяли участь у відкритті символічного «Ук­раїн­ського весільного руш­ничка» біля споруди РАГСу. Автор роботи – скульптор Василь Роман – розповів, що для того, аби презентувати пам’ятник са­ме на Параді на­речених, до­велося пра­цю­ва­ти екс­т­ре­мально швидко. Відлили чавунний руш­ничок напередодні свята за 4 години. Скульптуру, як і годиться, освятив священик, тож молодята матимуть ще одну традицію: стоячи на рушничку, загадуватимуть бажання, – порадив Василь Роман. Крім того, тепер якщо навіть забудете вдома весільний рушник, це вже не проблема. Декілька парочок одразу ж скористалися можливістю загадати бажання й випробувати рушник.

А дехто навіть зміг у цей день одружитися. Біля філармонії закохані пари могли зареєструвати свій шлюб й отримати сер­ти­фікат «Вони одружились на «Закарпатській свальбі». Пош­любилися навіть дві дівчини, пообіцявши одна одній дивитися футбол і вболівати за Англію.

Закінчилося свято концертом на площі Театральній. Розважали гостей піснями й танцями. Ви­ступив навіть учасник телешоу «Україна має талант» В’ячеслав Корсак. Звісно, не обійшлося й без змагань, адже кожна молодиця хоче бути найгарнішою. Тому організатори вибирали найкращі зачіску, макіяж, сукню, букет та найоригінальніше весільне вбрання. У останній номінації перемогла Наталія Засухіна та її кінь.

Тож закарпатці свальбувати люблять і вміють. Організатори фесту розповіли, що мали на меті не тільки розважити ужгороців і туристів, а й привернути увагу до сімейних цінностей і родинних традицій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також