Ветерану закарпатської міліції вручили відзнаку МВС "Герой Чорнобиля"

11
0

У далекому 1987 році тодішній начальник слідства Іршавського райвідділу міліції Іван Пецко, як і сотні закарпатських правоохоронців, був відряджений на ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС.

91 день провів офіцер у враженій радіацією Чорнобильській зоні, спершу керував карним розшуком, слідством Прип’ятського райвідділу міліції, відтак очолив відділення міліції у містечку Зелений Мис у Чорнобильській зоні. 49 разів закарпатський ліквідатор перебував у службових справах безпосередньо на Чорнобильській АЕС.

Звісно, три місяці щоденного перебування під згубною дією радіації не пройшли безслідно. Повернувшись додому, Іван Юрієвич дослужив до звання ветерана ОВС, вийшовши на заслужений відпочинок. Нині 65-річний підполковник міліції у відставці Іван Пецко очолює Асоціацію «Чорнобиль» МВС України в Іршавському районі. Як може, допомагає колегам-чорнобильцям: кому - грошовою премією, кому — теплим словом підтримки. Хоча останнє нині не зайве й для самого ветерана міліції. Внаслідок згубного впливу підступного атома у чоловіка  пішли хвороби. Дійшло до того, що Іван Пецко днями потрапив на лікування в Закарпатський обласний онкодиспансер, де його готували до операції. Підступна, невидима для ока хвороба, зайшла занадто далеко, вразивши організм чоловіка метастазами…

Саме тут, в обласному онкологічному диспансері в Ужгороді, 24 жовтня героя Чорнобиля і знайшла заслужена нагорода. Рішенням Асоціації «Чорнобиль» МВС України (голова—наш земляк-закарпатець генерал Василь Дурдинець) Івану Пецку присуджено відзнаку МВС України «Герой Чорнобиля».

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також