Ветерани Мукачева не проти перенести "Вічний вогонь" у новий Меморіальний парк (ФОТО)

16
8

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому.

Сьогодні у малому залі міськвиконкому відбулася зустріч заступника міського голови Мукачева Едуарда Барчія з керівниками міських ветеранських організацій, на якій було продовжено обговорення ідеї, яку висловив міський голова Андрій Балога щодо створення у нашому місті Меморіального пару та встановлення пам'ятника усім тим, хто у різні часи захищав своє рідне місто, край та країну.

За тиждень, що минув серед керівників та представників ветеранських організацій з'явилися нові питання та пропозиції, які були спрямовані на те, щоб започаткована справа знайшла підтримку серед мукачівців, щоб нею пишалися мешканці нашого міста та краю.

Було наголошено, що створення Меморіального парку та встановлення пам'ятника, мають об'єднувати різні покоління людей, утверджувати ідеали злагоди, порозуміння та поваги до свого минулого.

Присутні з розумінням сприйняли ідею щодо перенесення архітектурної композиції біля Вічного вогню у парку Перемоги, який є місцем відпочинку та розваг дітей та дорослих, у місце, яке відповідало б призначенню Меморіального парку з відповідними архітектурними та скульптурними спорудами, благоустроєм території. Ці положення склали основу Звернення ветеранських організацій на адресу Мукачівської міської ради, у якому вони підтримали ідею створення Меморіального парку та встановлення пам'ятника усім тим, хто у різні часи захищав своє рідне місто, край та країну.

На зустрічі своїм баченням майбутнього пам'ятника та Меморіального парку поділився член Спілки дизайнерів України, художник декоративного мистецтва, скульптор Гаррі Чувалов з міста Ужгорода.

На запитання присутніх відповіли заступник міського голови Едуард Барчій та головний архітектор міста Іван Івановчик.

Попереду ще багато роботи, обговорень та дискусій, конкурсів, де кожен зможе висловити свої думки та пропозиції з викладеного питання.

Коментарі

Ч
читач

А мені теж подабається енергійність та рішучість моодого мера

R
Romari0

Діда свого дуже поважаю, але урочистостям місце бути в центрі вароша, аж ніяк поруч сакраментальної тематики.

П
Підгоряни

На памятники гроші є поплатати ями на індустріальній нема за що на Фішер скоро канатну дорогу будуть строїти

П
Петро

Андрій-молодець, дивиться вперед і дбає про громаду. Звичайно за кілька місяців не можна зробити того, що не робилося десятиліттями.

1
112

Було б добре, якби Меморіал був присвячений не тільки ветеранам Другої світової війни, воїнам-афганцям та учасникам АТО, але й нашим дідам-прадідам учасникам І світової війни

П
Пасульов

Поясніть будь ласка, якої війни вони є ветерани?

М
Мукачівець

Хто з ветеранів не проти? Тих, хто дійсно захищав нас від фашитсів вже з нами не має, а інші - одиниці, їх ніхто не запитував. Яке це "порозуміння"?

Т
Тракторист

І зробити твердопаливний "вічний вогонь", бо з газом туго...

Читайте також