Вічний геній...

3
0

Закарпаття відзначає 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя

В Закарпатській області відбулася ціла низка заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Миколи Гоголя.

 1 квітня, саме у день народження письменника, в обласному театрі ляльок в Ужгороді відбулися урочистості за участі майстрів мистецтв та художніх колективів краю.  Того ж дня в обласному угорському драматичному театрі, що в Берегові,  – вистава «Одруження» за однойменним твором Миколи Гоголя.

 До відзначення 200-річного ювілею з дня народження письменника долучилися і бібліотеки: зокрема в обласній  бібліотеці для дітей та юнацтва провели літературний ранок «Герої Гоголя запрошують на свято», в обласній універсальній науковій бібліотеці відкрили виставку «Микола Гоголь – славний син України» та книжкову виставку «Нерозгадані таємниці Микола Гоголь». Також у бібліотеках області відбулися літературні вечори та ранки, презентації книжкових виставок, перегляди літератури, присвячені 200-річчю з дня народження письменника.  

 9 квітня в обласній універсальній науковій бібліотеці в Ужгороді відбудеться літературний вечір «Вічний геній». Обласний російський драматичний театр порадує поціновувачів творчості Миколи Гоголя  виставою «Майська ніч», повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також