Від картин закарпатця Карла Керечанина – мурахи по спині (ФОТО)

30
0

Виноградівський поет супроводжує їх своїми віршованими рядками.

У Виноградівському арт-кафе «HELENA» можна не лише відпочити, випити кави, а й побачити виставку картин місцевих художників.Зокрема, привертають увагу твори художника Карла Керечанина. Він малює не лише мальовничі карпатські пейзажі, натюрморти, портрети, а також сюрреалістичні твори з елементами містики, одвічної боротьби добра і зла. Кожну картину супроводжує вірш.

Карло Керечанин народився 16 травня 1952 року у Виноградові. Навчався в Ужгородському училищі на кафедрі художньої обробки деревини. Працював художником-оформлювачем на взуттєвій фабриці. Розповідає, що малювати почав із 9 років, коли вперше побачив в Угорщині людину з мольбертом на березі озера.Зупинився біля нього й спостерігав, як той малює. Художник пояснив хлопчику як треба змішувати фарби, як наносити мазки. Приїхавши додому, сам намалював озеро з лебедями та вербами. Наступного дня твір побачила сусідка і купила картину.  

Нині він - учасник різноманітних виставок, двох персональних у галереї "Ужгород", один із засновників творчого об'єднання "Севлюш". Твори знаходяться у приватних колекціях як на теренах України, так і за кордоном.

Сюрреалістичні картини Карла Керечанина сподобалися місцевому поету Івану Готі, під їхнім впливом останній написав декілька віршів. "Я дуже радий, що знайшов людину, яка зрозуміла мої ідеї, розкрила зміст моїх картин", - каже 60-річний митець. Вдячний також колегам - Петру та Габріелі Шолтесам, які вмовили показатися і в Ужгороді. 

Кафе «HELENA», в якому діє постійна виставка робіт майстра на сьогодні виконує роль єдиної картинної галереї у Виноградові, якої досі бракувало городянам. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також