Від завтра у всіх навчальних школах Ужгорода карантин

14
15

?Таке рішення сьогодні прийняли на засіданні протиепідемічної комісії Ужгородської міської ради.d

Призупинено також заняття в усіх позашкільних закладах: музичних та спортивних школах, гуртках, секціях тощо, не будуть проводитися розважальні та інші масові заходи. Дитячі садки працюватимуть, там проводитимуть посилені протиепідемічні та медико-санітарні заходи. Вологе прибирання із засобами дезінфекції повинно проводитися в міському громадському транспорті, комплекс заходів передбачено для закладів громадського харчування.

Як зазначив міський голова Богдан Андріїв, за інформацією управління охорони здоров’я та Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді погіршилася, епідемічний поріг перевищено. Тому сьогодні зібрали засідання за участю епідеміологів, головних лікарів медзакладів, щоб визначитися з карантинно-обмежувальними заходами.


Лікар-епідеміолог Ужгородської міськрайонної філії ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України" Світлана Оберемко навела статистичні дані: за останній тиждень побільшало звернень за медичною допомогою у медичні заклади з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій – зі 741 до 1155 (+414 випадків), це на 55,8 % більше у порівнянні із минулим тижнем. Серед усіх захворілих – 804 дітей до 17 років (69,6%), серед дорослих захворюваність зросла несуттєво: 351 випадок у порівнянні із 305 за минулий тиждень, відмічається й поступове зростання показника госпіталізації.
Показник захворюваності із 653,8 зріс до 1019,1 (на 100 тис. населення), таким чином на 5,3% перевищив рівень епідемічного порогу (епідпоріг – 967,7 на 100 тисяч населення).


Також, за словами в.о. начальника управління охорони здоров’я Ірини Столярової, із початку цього року виявлено 21 випадок лабораторно підтвердженого діагнозу сезонного грипу типу А, зокрема і 2 випадки грипу типу А+В (експрес-методами), що підтверджує циркуляцію сезонних вірусів грипу серед населення Ужгорода.


Захворюваність дітей шкільного віку зросла в 1,8 рази: із 287 випадків за попередній тиждень до 541 випадку цього тижня. Як повідомила начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова, за даними моніторингу на 30 січня в шкільних закладах відсутні 3537 дітей (20,7%).
Головний лікар КНП «Ужгородська міська дитяча лікарня» Ігор Рошко наголосив, що за останній тиждень різко зросла кількість госпіталізованих дітей з ускладненнями – високою температурою, пневмоніями.


Отож комісія прийняла рішення призупинити навчання у школах з п’ятниці, 31 січня, на два тижні. Епідемічну ситуацію продовжуватимуть моніторити.

Коментарі

МШ
Мама шоні майдауна

Шоні синочку не злисі я вже викликала санітарів з дурдому і сама уже біжу домів.Тримайси мій маленький дебільчику і не бийсі головов у стіну не тривож сусідів бо знову побют нам вікна.

Д1
до 16.47

ти заперевальний лепаю немитий яку владу хочеш обновляти?ти погниляку уже своє одвладовав уєнно з бандов свого воняка пороха,якомусь каждий рано місто фриштика сосав...а його гівно ївисиь місто шоколада....иди язик подготов,бо рано тти треба його дупу лизати,як ся усере...

Д1
ДО 16.44

ти тупорила морда майдаунська,яку мати свиноматка укотила через гузицю у хліві у мустянці,завто туй вониш ,шо у Європі носи затикавуть...погниляку вушливий,лем баціли розводиш, короставцю зтрухлявілий... іди забийся у мустянку,там ти місто і вони не дихай...заперевальноє фуфло смердючоє....

ДМ
До мукачево .нет.

Чого ви тупі мукачівські русуни, на своєму сайті допускаєте антиукраїнські коментарі? Після відновлення української влади ви ублюдки 73%-ні будете знищені.

ДП
До педераста шоні муйдуна 14:33.

Всіх кацапів потрібно знищити ,а тебе педераста порубати на куски.

ДВ
до всіх

шо за карантин,на основанії чого?всьо спланіровано.чиновникам не хватає газа і спецом придумують такоє...на Україні не зафіксіровано ни єдного заболєванія...аучитилі не будуть ходити на роботу,но гроші діствнуть,а ви осли ходіть на роботу...

В
Вано

Дебіли сказочні

Я
я

Як це садочки не закривають? будуть проводити посилені протиепідемічні та медико-санітарні заходи. Вологе прибирання із засобами дезінфекції.Це прямо при дітях? приміщення прямо при дітях будуть посилено провітрювати.Вихователі, нянічки,почнуть з собою дітей своїх першачків в садик водити, бо ніским їх діти. Супер канєшно зробили!!! та садики перші закртити треба було, у групах по 8 чоловік максимум. Я в шоці!

М
Мукачівцю

Вам би тільки конспірологічну маячню придумувати. Чітко все розписано (на цьому сайті буває рідко). Ще діти "розподільщиків" домовились на наступний тиждень в Маямі махнути, тому попросили батьків про карантин. Інфа 100%

Я
Ярославу

До Вашого відому ще 2 тижні тому було відомо, що буде карантин 31-го. Є служби статистики, які досить справно працюють і прогнозують подібні ситуації. Сьогодні відповідно до регламенту зібралась протиепідемічна комісія і розглянула дані про ГРВІ за останній тиждень. Ми перейшли епідеміологічний поріг всього на 52 людини (на 100 тис. населення) і відразу затвердили стан карантину, що на мою думку є дуже вчасно і оперативно. Вам би тільки всіх облити чимось неприємно пахучим.

ДМ
До мукачівця

Діти хворіють а ходити в школу треба бо як пропустиш та николи недожениш "ті теми які вчать" а вони повірте не такі і легкі

Л
Лоці

Слідуюче Мукачево!

М
Мукачівець

Карантин буде по всій країні . Чому ? Тому , що енергоносії (газ , вугілля , електроенергія, мазут, дрова ....) подорожчали . Зараз зекономлять , а потім , як завжди, "розподілять" (роздеребанять для свого оточення) , щоб не розбіглося ....

9
911

А Мукачево коли на карантин? Завтра чекаємо хорошу новину-КАРАНТИН!!!!

Я
Ярослав

Добре, що чинуші хоч повідомили після обіду про карантин, бо могли батьки привести дітей у заклад, а тут опаньки! закрито! карантин запровадили! з ПЯТНИЦІ!!!!!

Читайте також