Відбувся семінар з питань державної підтримки регіонального розвитку

12
0

у рамках проекту партнерства Канада–Україна «Регіональне врядування та розвиток»

В Ужгороді у рамках проекту партнерства Канада–Україна «Регіональне врядування та розвиток» відбувся семінар з питань державної підтримки регіонального розвитку.


    У відкритті форуму взяв участь і виступив перед його учасниками заступник голови обласної ради Василь Брензович. Він зосередив увагу на ролі територіальних громад, участь депутатського корпусу у вирішенні питань економічного і соціального розвитку, навів приклади результативної взаємодії органів місцевого самоврядування і виконавчої влади у цьому аспекті роботи.


    З вітальним словом до присутніх звернувся і заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Гоблик.


    Учасники семінару з цікавістю сприйняли виступи представників Міністерства диверсифікації економіки західної Канади Барі Лейка та Марка Гейла, які розповіли про регіональний розвиток, економіку, економічний розвиток громад у Канаді, практику укладання угод між федеральним, провінційними урядами та органами місцевого самоврядування щодо розвитку своєї країни. Відбувся активний обмін думками щодо можливостей практичного застосування досвіду Канади в наших умовах.


    Разом з інформаційним матеріалом, присутні на семінарі отримали щойно видану книжку науковцями УжНУ «Інституційне забезпечення регіональної політики та практика взаємодії органів влади в Україні».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також