"Відчув поклик серця". Історія закарпатського священника, який став капеланом 128-ї бригади (ФОТО, ВІДЕО)

23
0

Мукачівський священник Андрій Алексеєв, а зараз капелан 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, розповів про те, як вирішив стати капеланом, як саме допомагає і підтримує військових на фронті.

Отець Андрій Алексеєв розповів Суспільному, що до 2019 року служив священником, далі — став військовим капеланом, бо відчув покликання серця для роботи з військовими. У бригаді була вільна посада капелана, мені запропонували і так з квітня 2019-го року я працюю в 128-й бригаді.

"Відколи почалося повномасштабне вторгнення 24 лютого, з того часу бував неодноразово з нашими захисниками, там де вони були, на сході і півдні нашої країни. Насамперед підтримую їх молитовно та морально, бо знаю як їм важко бути далеко від сім'ї, роботи та після бойових завдань. Для воїна важливо, що про нього пам'ятають не тільки рідні і побратими, а й церква в особі капелана. Допомагаємо їм різними необхідними речами: бронежилетами, ліками, побутовою хімією, їжею, транспортом", — розповів о. Андрій.

Капелан зазначає, що українські воїни - це справжні герої, які нескорені та стоять за правду, за свої сім'ї, родини і за нас, які є в тилу.

"Ми повинні цінувати і дякувати їм за це. І молити Бога про перемогу над ворогом і за наших захисників, щоб були стійкими і мужніми. Є гарна одна молитва за військових, де є слова: "Боже, нехай буде завтра і нехай буде мирний світанок, а на його сторожі нехай вірно стоїть відважний захисник України — український воїн. Амінь", — додає отець Андрій.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також