Відео дня: як у Мукачеві вербу святили

15
12

Ці кадри з освяти гілочок верби оприлюднила прес-служба Мукачівської православної єпархії з урочистої служби в монастирі, яка пройшла цієї неділі, 1 квітня.

У той час, коли католики Закарпаття відзначають Великдень, православні краю відзначають вербну неділю, яка ознаменує початок Страсного тижня перед Великоднем. Цього дня Ісус Христос в'їхав до Єрусалима.

Також радимо переглянути, як сьогодні пройшла пасхальна служба у мукачівському соборі Святого Мартина.

Коментарі

РО
Рахів Освячення Верби

Дуже гарні фото Богослужіння і Освячення Верби в храмі Рахова на Рахів нети

І
Іван

Я вже обрав, Петро, де бужу посвячувати паску... Точно не в тому місці, де людей мають за ніщо і не виховують до критичного мислення. А те, що храм повний на Вербну неділю чи на Пасху, то зовсім не показник...

П
Православний

Вова, Ви майже давно не були на Богослужіннях або сприймаєте по сектагтськи цей процес!? Вода Свята завжди попадає на землю при освяченні,частково на обєктах посвяти,частково падає і на землю! Дощ також падає на землю і дає життя! З такою логікою,як у Вас,модна заборонити брати дари Церковні руками бо ваші руки займались не чистими справами! Головне у Вірі -Духовно сторона! Тепер до овець.Тут превілювала не думка,а образа! Паршива вівця-це синонім Біблейського виразу! Навіть Христос проявив гнів,коли побачив,що Дім Отця ображають!

Ч
чікош

ПОП-Пастух Овец Православних-нажаль але попи за нас такої думки-ми для них Овці,а ви думайте як хочите........

В
Вова

До православного- Виливати освячену воду з відра на людей, шоб по ній потім топталися, а після служби будуть чухати поли і злиють її в каналізацію- це не красно,правда? В кожного є своя думка на ту чи іншу ситуацію, а називати людей "паршивими вівцями", викривляючи імена на свій недалекий розум і писати нік "православний" мало не правильно. З святами

П
Петро

Іване, дивись скільки було людей сьогодні, побачиш, ще скільки буде на Пасху! Приходи, посвятимо разом)!

З
Золотко

Добре шо ня там не було

І
Іван

Хизуватися, а тим більше сміятися після подібного вчинку, заставляє сумніватися у присутності здорового глузду у людини, яка так поступає... Мені жаль тих людей, що не дивлячись на подібний вчинок, принесуть кошик,аби їх знову так облили...

П
Петро

Відчути душевну атмосферу свята можна лише перебуваючи в храмі)! Ужас чи не ужас - судити кожному по собі. Але не зі сторінок «Mukachevo.net». Сьогодні був як і нереально велика кількість людей в соборі Мукачева, прийшовши освятити вербочки і дійсно відчув доступність духовенства). Ця простота та відкритість полонила і паску прийду святити також сюди!

П
Православний

Анцьо,володю,то ви не адекватні! У вербну неділю Христа зустрічали із радістю,кидали одяг під ноги,що було ознакою великої шани,кидали пальмові вітки! То,що всі неадекватні були!? Владика взнак тої радості і передав мирянам ту атмосферу! Колись я особисто був присутній на Посяченні Пасок у греко-католиків, то о.Йосив жартував при освяченні,обливав вірян водою по багатому....Передавав радість! У всякому стаді знайдуться паршиві вівці типу анці з володьом!

П
Прихожанка

Шановні, сотні були щасливими від сьогоднішнього освячення. Люди і всі прихожани, що дійсно вірують і ходять до храму Божого оцінили правильно, те що відбулося на службі Божій. Владика намагається достукатися до кожного і донести Слово Боже у наші серця, такого сучасного та прогресивного Архієрея ще треба пошукати. Люди у останній тиждень Великого посту будьмо людьми. НЕ СУДІТЬ - НЕ БУДЕТЕ СУДИМІ.

С
СВУЙ

Шо смішного????????????

Читайте також