Відео дня: як виглядає село Часлівці із висоти

129
0

Проєкт "Закарпаття з висоти" продовжує свою повітряну подорож.

Часлівці — село в Ужгородському районі Закарпатської області. письмових джерелах згадуються під назвою: «Chaslouch», «Chazloch». Часлівці протягом ХІІІ — XVI ст. були власністю місцевих землевласників, які до прізвища додавали прикладку «часлівські». В XVI ст. поселення належало землевласникам із родин Добо і Мелічі.

Село було власністю Середнянського замку з 1338 року, тож у 16 столітті воно було власником родини Добо. Перша помітна подія в історії села припадає на 1060 рік, коли князь Бела, пізніше Бела I, оселив ченців з польського Часлава у цій місцевості. Село було передано в 1668 році Petrovay Janos. Його наступник Антал Петровай брав участь у парламенті 1774 року як посол від комітату Унг.

У період між 1802 і 1805 роками Йосип Петровай побудовав палац, який стоїть і сьогодні. Родина Петровай брала участь у війні за незалежність 1848-1849 років, а саме Акош Петровай, який служив у званні майора в армії генерала Бема. Після Петроваїв новим землевласником села став рід Цібур, останнім з яких був Шандор Цібур. Сім'я Цібур втекла з села восени 1944 року.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також