Відео дня: як закарпатець винайшов технологію виробництва паперу з опалого листя

9
11

Про 16-річного учня сільської школи в Сокирниці, що на Хустщині, сьогодні розповідають усі українські ЗМІ.

Почалося усе з перших репортажів телеканалу Сіріус та нашого видання.

Сьогодні Валентин Фречка – зірка-науковець, і вже незабаром він поїде презентувати свій винахід у США.

Більше про винахідника – у сюжеті Громадського телебачення.

Коментарі

В
василь

З соломи давно вже та багато де роблять (Iндiя, Китай) - straw paper А хлопця, i це видно, занадто піарять.

(
(*_*)

Олег, Берегово, Вони й тобi завiдують, бо ти так пишно, красиво пишеш, про те, про що сам нi сном нi духом. Просто бiльше нiчого не залишаеться... I тобi, i тому хлопцю завидують чорнющою завистю. То нараз витко.

ОБ
Олег, Берегово

Почитав нижні коменти, просто жах бере - чи це справді люди так думають, чи то якісь один заздрисник стіки лайна тут накидав? Звісно, це не ВИНАХІД, тому що таких технологій багато і давно вони існують. Але напевне хлопець запропонував щось нове, якщо його визнали на кількох конкурсах. Щодо сировини, то дивно читати про брак листя в країні, де щоосені все навколо стоїть в диму, бо наші мудрі краяни "з діда-прадіда" тіки й знають, що палити опале листя. Навіть до компостування їхня свідомість ще не дійшла, а тут взагалі космічні технології - варка паперу. Не переймайтеся, заздрисники - хлопець невдовзі вже працюватиме в якомусь еко-інституті за кордоном, а ми купуватимемо зроблений за його технологією папір. Бо легше всього нарікати на погану державу, а яка може бути держава у людей того типу, що тут понаписували стіки паскудоти?

ДН
до нижньої марги

дурню заперевальний.очі открий..і на марс збирайся уєдно з гройсманами й прочими жидами))они туда летіти збираються)))і такий бородатих "геніїв" забирайте з собою))

ДК
До коментаторів

Читаючи коментарі нижче, розумієш справжню українську сутність: позаздрити, що чиїсь діти розумніші за власних, що хтось у такому юному віці уже досяг значних успіхів. Гидко! Коментатори, а чим можете похвалитися ви, окрім як поливати брудом. В іншій нормальній державі дитину б підтримали земляки і пишалися б її досягненнями, яким передувала величезна праця. Валентин, я незнайомий з тобою особисто, але дуже тішуся, що є на Закарпатті такі розумні молоді люди. Успіхів тобі!

З
закарпатець

нікому не потрібний винахід, Яка може бути собівартість цієї целюлози? Скільки потрібно сировини для початкового круглорічного виробництва? Скільки сировини дає одно дерево? Зі скількох дерев можна отримати сировину-листя? І т.д. питань більше ніж відповідей...

Б
Бундаш

но и де тулько листя ся набере ? У осени по варошах ? Бо в хащах збирати ни гидно ! Упавшоє листя є неотделимов частьов ЕКОСИСТЕМИ лісу . Листя паде ,гниє и удобряє дерева в хащі . Кроме того там живе повно мікроорганізмів и грибниць . Нико ото нипозволить у хащах збирати листя.

Щ
Щалплуло

Чий цей синок?! По- другу, вже, 20 рок. Розробили технологii переробки гiвна, листья, соломи , нафти в рiзну, можливу хр@нь!!! Великий учений...! Ще б спробував велосипед придумати з кермом по середенi !! Ой, який розумник !»! Задрали цi псевдодiтибарадачвинахiдник !

М
ММК

Молодець хлопець

М
мукачівець

нью васюки...бородатий задрот.

О
Опа

Думаю патент существует уже на изготовление бумаги с листья и сена

Читайте також