Відео, як вірники Мукачева пройшли хресною ходою (ВІДЕО)

12
1

Від стації до стації. Сотні мукачівців пройшли хресною дорогою центром Мукачева.

Деревяний хрест вірники передавили  з рук у руки. Люди молились разом зі священиками за рідних та близьких, за хворих та знедодених,  за Україну та  мир. Приєднались до хресної ходи і наші журналісти.

Після недільного богослужіння в церкві вірники  не розходяться. Від Святоуспенського Собору люди разом із священниками вирушили містом. Попереду 14 зупинок – 14 стацій – це шлях  страждань, які свого часу переніс Ісус  Христос. Під час цієї хресної дороги священики молитимуться перш за все за мир.  На початку шляху прочитав молитву  Владика Ніл – єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії. Кілька сотень мукачівців приєднались до ходи. Люди молились за рідних та близьких, хворих та знедолених. А головне – за мир в Україні. Студенти та пенсіонери, священики та монахині, лікарі та освітяни, прикордонники та учасники АТО. Після кожної зупинки дерев’яний хрест люди передавали  з рук в руки на несли його по черзі до чергової стації. Під час кожної зупинки –розповідь від священиків про подію, яка  пов’язана з хресною дорогою Ісуса Христа на Голгофу та спільна молитва. Вірники кажуть, для роздумів та молитви хресна дорога – найкращий час. Силу та енергію, яку отримали під час цієї ходи, спрямують лише на добрі справи.

М-Студіо

Коментарі

З
закарпаття

Від стації до стації _--_ ОТ ТАК НАПИСАНО у початку цієї публікації. А цікаво, а хто надав публікацію із якої прес-служби??

Читайте також