Відеосюжет про підсумки ЗНО на Закарпатті (ВІДЕО)

10
0

Зовнішнє незалежне оцінювання на Закарпатті майже завершилось. Наразі залишилось провести додаткову сесію з кількох предметів для невеликої кількості вступників.

Всього ж у центрах оцінювання області зареєструвалось майже сім тисяч охочих скласти тест, п’ять тисяч – випускники 2014 року

Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч на Закарпатті проходило по 13-ти пунктах у 4-х округах: ужгородському, мукачівському, виноградівському та хустському. Загалом зареєструвалось трохи більше 6800 вступників,  з яких випускників шкіл 2014 року – 5 тисяч.  За оцінками спостерігачів,  тестування пройшло без порушень,  які  могли б вплинути на результати. А от самих вступників на махінаціях ловили.  Велику роль зіграла стандартизація використання детекторів: в минулі роки цей процес нерідко довільно трактували пункти на місцях. По факту ж вилучали технічні засоби, телефони, були випадки використання дротових навушників,  блютуз прилади ж не виявили. Роботи порушників – анулювали.

Дехто ж мало не втратив шанс через необережність. Що ж до порушень прав абітурієнтів,  то їх зафіксовано не було. Наразі всі тести вже складено,  залишилось лише 141 тестування другої хвилі: для тих,  хто з поважних причин пропустив першу,  а також дітей зі Сходу.  Щодо явки зареєстрованих,  то найкраща вона була на тестування з української мови та літератури – 93 відсотки, 91 – англійська та німецькамови   90- історія України.  Найбільше майже 24 відсотки не прийшло  на тестування з російської мови.  Статистику тих,  хто не подолав рубіж в 124 бали поки що не оприлюднюють.  А от результатів у 200 балів на Закарпатті вже 2: з англійської у Сваляві та всесвітньої історії в Ужгороді. 

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також