Відеосюжет про сесію Ужгородської міської ради (ВІДЕО)

9
0

Громадську раду не ліквідували, землю не роздерибанили. Активні ужгородці стали на заваді. Депутати міської ради приймали рішення на черговій сесії під пильним контролем громадськості. Люди не дали продати комунальні об’єкти міста.

Зареєстрували 45 депутатів, міський голова відкрив друге пленарне засідання міської ради, яке розпочалось з хвилини мовчання за полеглими героями на Сході України. Перше з чого почали – звернення на підтримку рішення Верховної ради щодо визнання Росії державою агресором, а так звані “ДНР” та “ЛНР” терористичними організаціями. Не забули й про Надію Савченко й інших незаконно ув’язнених Росією українців. Два звернення депутати підтримали, але з подальшим їх опрацюванням та об’єднанням в один документ.

Також депутати проголосували за виділення 2-ох млн. грн. на підтримку родин бійців АТО та мільйона на інфраструктуру військової частини, де дислокуються підрозділи 128-ї закарпатської гірсько-піхотної бригади. Згадали і про працівників управління НБУ в Закарпатській обл., більшість з яких повинні звільнити у квітні-травні цього року. Така реформа, на думку депутата міської ради Святослава Галаса, не призведе до покращення банківської системи в країні. Тому його звернення до центральної влади про звільнення глави Нацбанку Валерії Гонтаревої депутати підтримали.

Ну а далі депутати почали перейматись буденними проблемами міста. Зокрема, несподіванкою для багатьох стало внесення до порядку денного проекту рішення про ліквідацію Громадської ради при Ужгородській міській раді. Ініціатором виступив міський голова. Цей проект депутати підтримали, на що представники громадської ради миттєво відреагували. Та хоч проект рішення й був внесений до порядку денного, ліквідувати Громадську раду так і не вдалося. Під вигуки присутніх ужгородців, для схвалення рішення не вистачило голосів. Так само відбулося і з питанням звичного для депутатів дерибану ужгородського майна.

Одіозний проект рішення щодо продажу сімдесяти восьми комунальних об’єктів міста, спровокували різке обурення громадськості, яка змусила депутатів відкласти це рішення на доопрацювання. Тож майновий дерибан, як його прозвали в народі, відкладається. Яким чином його доопрацюють, ужгородці побачать вже на наступному засіданні.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також