Відеосюжет про те, як в Ужгороді відзначили День Соборності (ВІДЕО)

8
0

22 січня в Україні День Соборності. Це державне свято, яке відзначають щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української народної республіки і Західно Української народної республіки в єдину державу.

Закарпатці кажуть, ще ніколи День Соборності не був таким вистражданим і заслуженим святом, як сьогодні. В Ужгороді відбулися урочисті заходи з нагоди визначної дати

День Соборності – день возз’єднання. В обласному центрі урочисто згадали про проголошення акту злуки. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто захищаючи цілісність держави, не дочекалися цього дня. Патріотичні танці, юних українок, козаків, молитва за Державу, теплі слова та побажання миру від чиновників,  а далі традиційне покладання квітів. Не зважаючи на дощ, цього року на Народній людно, як ніколи. Нічого дивного,  адже питання соборності  зараз не залишає байдужим нікого. 96 років тому – проголошення Акту злуки. Україна об’єдналася  в єдину та нероздільну. Тисячі людей на Софіївській площі … З того часу багато чого змінилося, та врешті Україна таки здобула незалежність. Після двох десятків років Незалежності проблема соборності України  знову  актуальна. Сьогодні  Україна отримала ворога, що посягнув на її цілісність. Однак,  ужгородці вірять у краще.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також