Відеосюжет про вручення батькам загиблого мукачівця ордену "За мужність" (ВІДЕО)

4
0

Зазвичай вручення орденів чи інших нагород супроводжується піднесеним настроєм та вітаннями, та не у випадку, коли їх вручають посмертно.

Тиша, жодних оплесків  і сльози на очах, таким запам’ятався  присутнім день,  коли загиблому  у  зоні АТО мукачівцю  вручили  орден  мужності посмертно. Отримували його  рідні  героя    Вільгельма Штольцера, у мукачівській ратуші.

Вони втратили сина на війні, якої взагалі не повинно було бути.  Раніше батьки розповідали, що Вільгельм пішов до армійських лав добровольцем, адже вважав, що захищати країну – це справа честі. Ще довго вони будуть оплакувати свого сина, відтепер героя України. Всім хто  не повернувся додому живим , наказом президента   України присвоєно це звання посмертно. Українці не були готові до цієї війни, зазначив мукачівський міський голова. І  не було б цих страшних втрат, якби в країні роками  навмисно  не розвалювали армію.  Щоб про наших героїв пам’ятали завжди, одну з мукачівських вулиць планують  перейменувати  на честь Вільгельма  Штольцеля. Закарпатська громада також  сподівається, що в цій війні більше ніхто не загине.  Про ситуацію на Сході країни зараз  і закарпатців у бойовій зоні  розповів підполковник Андрій Гришкін. Прикордонник також  зазначив, що матеріальна допомога із Закарпаття стабільно надходить на схід країни. Спонсори, звичайні краяни, мріють, щоб війна нарешті закінчилась  і  наші хлопці повернулись додому живими і здоровими.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також