Відкрита першість Закарпаття з кікбоксингу зібрала 107 учасників (ФОТО)

16
0

В останній день січня в Ужгороді у відбудованому на кошти меценатів спортивному клубі "Іппон" пройшов Чемпіонат відкритої першості в Закарпатській області серед дітей та юніорів з кікбоксингу. На змагання приїхала неочікувано велика кількість учасників – 107 спортсменів віком від 6 до 14 років.

Юні бійці завітали в обласний центр з Виноградівського, Хустського, Мукачівського та Ужгородського районів. Окрім спортсменів та прихильників кікбоксингу спортивне свято відвідали заслужений тренер України та голова федерації кікбоксингу в Закарпатті Анатолій Перцев, почесний меценат Сергій Мошак, за кошти якого всього впродовж чотирьох місяців спорткомплекс «Іппон» був повністю відремонтований. На змаганнях був присутній також заступник директора департаменту-начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан.

Як повідомили організатори змагань, цей дитячий чемпіонат - найстаріший у всій Україні і щороку проводиться в Закарпатті. Як зазначив голова федераціі кікбоксингу в Закарпатті Анатолій Перцев, цей вид спорту завоював симпатіі серед багатьох юнаків і дітей.

Заслужений тренер прогнозує, що з відкриттям СК «Іппон» інтерес до цього виду спорту зросте, адже зараз є можливість проводити тренування у сучасному залі, частіше організовувати змагання і запрошувати спортсменів з інших країн: « Ставлення до кікбоксингу вже змінилося. Цей вид спорту поволі стає на ноги. В наших планах протягом року зробити повноцінну закарпатську збірну, яка гідно представлятиме наш край на різних чемпіонатах. Плануємо відкрити секції боксу, фітнесу, гімнастики, адже відновлений спорткомплекс «Іппон» відповідає всім вимогам світових стандартів і дає можливість спортсменам повноцінно себе реалізувати».

Сергій Мошак, якого вже встигли охрестити меценатом спорту в Закарпатті, зазначає, що в фізичне виховання молоді кошти вкладати просто необхідно, адже нам потрібна здорова і тілом, і духом нація: «Спортивний клуб «Іппон» є для мене майже рідним, я тут колись займався і товаришую довгий час з Анатолієм Перцевим, який зрештою і закликав мене вкласти кошти в осучаснення «Іппону». Я готовий допомогти, коли щиро бачу, що людям це потрібно і не вагаючись вклав кошти навіть не в саму споруду, а у майбутнє покоління. Хочеться, щоб діти росли здоровими, сильними і щасливими.»  Окрему подяку  за відновлений, відреконструйований спорткомплекс організатори отримали від Віталія Ерфана - заступника директора департаменту-начальника управління молоді та спорту. Він підкреслив важливість сучасного спортивного клубу в спортивній інфраструктурі краю: «Кікбоксинг нажаль випав з першої і другої категорії пріоритетних видів спорту на Закарпатті в зв’язку з тим, що не було відповідної матеріально-технічної бази. Впевнений, що зараз ситуація зміниться, оскільки такий потужний спортивний комплекс допоможе культивувати бойові види спорту і за деякий час будемо бачити чемпіонів і збірників нашої України». 

Змагання розпочалися зранку і тривали до пізнього вечора. Це було справжнє спортивне свято, видовищне шоу, запекла боротьба за перемогу. Кікбоксери краю, які продемонстрували найкращу майстерність, отримали нагороди та почесні грамоти. А попереду у спортклубу великі плани: тренування, змагання і виховання нових чемпіонів.

Мукачево.Net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також