Відкриті екскурсії: Мукачівцям розповіли про історію та унікальність рідного міста (ФОТО)

4
0

Хто ходив по цій землі багато років тому, чим унікальна г. Ловачка та р. Латориця, хто гартував залізо, яке неможливо перепиляти через тисячі років – відповіді на ці питання можна було почути в неділю на відкритій екскурсії в Мукачеві.

Розповідь про цікаві факти міста над Латорицею почались від міні-скульптури кельта-коваля, продовжились біля пам’ятнику Кирилу та Мефодію, ратуші та міні-скульптури Ференца Ракоці.

А завершилася відкрита екскурсія біля пам`ятника  Олександру Духновичу, де гід Олександр Шершун підсумував все сказане і спростував найпоширеніші помилкові трактування історії, які трапляються у розповідях про територію Мукачева і всього Закарпаття.

Прогулятись центральними вулицями міста, дізнаючись багато нового, були охочі школярі, студенти, сімейні пари та пенсіонери.

Зокрема, школярі були захоплені подією і висловили бажання розповсюджувати інформацію про проект.

Олександр Шершун коротко анонсував наступну екскурсію, яка відбудеться 4 лютого.

Мова буде йти про будівлі, архітектуру та елементи побуту, які безпосередньо дійшли до нас.

Друга екскурсія буде стосуватися епохи Габсбургів, яка сформувала міську культуру та традиції і дозволила стати сьогодні регіональним лідером в економічному плані.

Нагадаємо,  одночасно у 8 містах Закарпаття відбудуться "Відкриті екскурсії".  Проект «Відкриті екскурсії»,  був заснований гуру закарпатського туризму Федором Шандором.

Разом з Мукачевом «Відкриті екскурсії» відбулись в Ужгороді, Перечині, Виноградові, Іршаві, Хусті, Сваляві, Воловці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також