Відкрито музей лауреата Шевченківської премії Петра Скунця

8
0

у Міжгір’ї

У Міжгір’ї відкрився музей закарпатського лауреата літературної Шевченківської премії Петра Скунця, який народився саме у цьому районі. Про це сьогодні, 26 травня, ЗІКу повідомили в Регіональному туристично-інформаційному центрі Закарпаття.

Музей відкрився у приміщенні місцевої середньої школи з ініціативи заступника директора школи Марії Кий та вчительки української мови і літератури Надії Буртин.

Першими експонатами стали унікальні фото, стенди, книги, які колись школа одержала в дарунок від самого Петра Скунця. Експонати для музею подарували дружина поета Олена Дмитрівна, дружини його братів Ганна і Валентина, кум – композитор Петро Рак, сім`я Ребриків з Ужгорода, вчителька поета Марія Опаленик, якій він присвятив вірш «Школа під калиною».

Довідка ЗІКу.

Скунць Петро Миколайович народився 1942 року у Міжгірському районі Закарпаття, свого часу був наймолодшим членом Спілки письменників СРСР. Організатор і перший голова Народного Руху на Закарпатті. За збірку «Спитай себе» був удостоєний Національної премії ім. Тараса Шевченка. Помер 30 квітня 2007 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також