Відкриття велосезону у Мукачеві: 37 кілометрів двоколісної подорожі (ФОТО)

24
11

У суботу, 2 квітня вже традиційно в останній тиждень березня у Мукачеві відбулось відкриття велосезону 2017.

Цьогоріч на захід зібралося близько 30 чоловік, восновному це мукачівці, але були й з прилеглих сіл та Великого Березного.  Про це Мukachevo.net розповів  організатор заходу, голова мукачівської молодіжної громадської організації "Екстремальний Формат" Едуард Тацак.

За його словами, основною метою організації є популяризація екстремальних видів спорту в нашому регіоні. З кожним роком учасників таких велозаїздів стає все більше.

— Не може не радувати те, що з року в рік нас стає більше і до клубу приєднуються нові хлопці та навіть дівчата,  — зазначає Едуард Тацак.

Зазвичай, велолюбителі перед кожним заїздом готують та затверджують свій маршрут

— Цього року збір був у центрі міста, на 10:00 годину, звідки вирушили на Монастирську гору. Опісля поїхали на г. Жорнина (Карпатський мисливець), саме тут ми тренуємось і маємо побудовані спеціальні елементи (трампліни, підвісні дерев`яні дороги, контр нахили і т.д.). Трохи розім`явшись вирушили на Лавківський кар`єр, щоб помилуватися краєвидом. Звідти на Кольчинський кар`єр. Закінчили наш маршрут на горі Ловачка, де помилувавшись красою рідного вечернього міста, — додає Едуард.

Заїзди такого типу проводяться по кілька разів на рік. Серед яких "Відкриття вело сезону", "Велопохід на г.Пікуй", "Велопохід на г.Стій (через Гимбу, Великий Верх)", "Велопохід на Обавський камінь" та "Закриття вело сезону".

Екстримал зазначає, що учасники організації регулярно збираються для прибирання лісів в яких тренуються, організовують пікніки та загальні тренування.

До речі, минулого року вони підкорили найвищу точку України г.Говерла. На базі МГО "Екстремальний Формат" створили команду "Born to Ride".

 

Коментарі

ДН
До Нико

Доповню: якби молодші райдери випивали в лісі чи після нього, то хіба батьки б цього не помітили?)) Тоді б точно їх до лісу не відпускали)) а так - все норм!

ДН
До Нико

МногоНЕуважаємий Нико, ти сам хоть на одній покатушці побував? Я - так, і не на одній. Походів на Жорнину було багато. І алкоголю на катках не було. Іноді влаштовуються пік-ніки з приводу Д.н. когось з учасників велобратства, але хіба то проблема? Тим паче, що в компанії завжди слідкують за тим, щоб неповнолітні не вживали алкоголь. Іноді, після традиційних каток (підкреслюю: іноді, а не завжди!), дехто з байкерів може випити пивко в АВС. Тільки бажаючі, і тільки повнолітні. І там ніхто не напивається, не віриш - спробуй п'яним доїхати на веліку через весь Мункач додому. А колеги з категорії "до 18" купують собі водичку чи щось солодке. Маєш бажання, переїдь жити на лавочку біля АВС (то на в'їзді в місто, зі сторони Епіцентру), і впевнишся сам. Катки і тренування в лісі в гарну погоду проходять кілька разів на тиждень. Якби ми там пили, то вже давно б стали алкоголіками і "забили" на спорт. І тільки б сиділи в інеті та строчили коменти, що "всі всюди бухають". :-)

Н
Нико

Всьо канешно добре.но на кожній покатушке єтіх велосипедистов,фігугирует фляшка.як не вино то пиво.як не пиво то медовуха.Дорогой организатор и члены клуба.!!який пример ви показуете младшим райдерам.Как не стидно.шкода шо родітелі єтого не бачать. Чи пустять своїх дітей родітелі в ліс кататись,если знали б шо там розпивають регулярно алкоголь!!!????

ДО
До О.

Говоріть за себе,решта батьків можуть і самі за себе слово сказати,чомусь за роки існування організації і компанії небуло ніодного прецеденту щоб як ви сказали"До первых переломов...,после родители выловят "этих"организаторов и устроят им на замке бамби-джампинг и назовут эти змагання-долети учитель без страховк" Були криси,які ламають елементи в місцях де хлопці тренуються,але ніхто і ніразу нічого не сказав в лоб,тому ви шановний інтернет боєць,продовжуйте в томуж дусі,говоріть за інших,вчіть всіх як потрібно і як ні і сидіть перед компютером,ато раптом пропустите новину про чергових активістів,а вони ой як засмутяться,якшо не побачать ваш коментар,шановний! І моя вам порада,не судіть по організації тільки по одній новині,хлопці молодці і багато чого роблять,в зв'язку з тим шо багато часув лісі проводять то вирубку лісу як мінімум притримують на томуж мисливці,але це довга і друга історія. А ви далі не відпускайте своїх дітей на подібні івенти,запишіть їх на шахи,там безпечніше.

В
Володя

До 23:16 В нашу компанію ніхто і нікого примусово не тягне. Ми любимо активний відпочинок і екстрим. На рахунок прибирання річки і т.д.- ми прибираємо ліс, в якому катаємося і повз який проїзжаємо, ніхто з нашої компанії не смітить ні в лісі, ні в інших місцях- таке виховання і менталітет. А вказувати хто і чим має займатися не красиво. І питання до Вас- ви прибираєте біля річки, сажаєте дерева? Можу запропонувати таке- ми разом з Вами, і колом Ваших друзів, підемо прибрати нашу річку, посадимо нові дерева, які зламали, або котрі висохли.... Бо говорити то одне, а зробити- зовсім інше

О
О

к предыдущему коменту,мукачівської молодіжної громадської організації "Екстремальний Формат" спортивное ориентирование в том числе,сорвали детей с компов и гонять,нужно ведь понемножку начинать,на физкультуре мрут,поликлиника во время профосмотров не в состоянии, объективно,обследовать школьников,посмотрите тему про ориетирование в парке,на фото детей-думаю понятно,что вырублены,думаю больше бы польза была,если б пошли речку убрали,деревца бы подрезали-обкопалии труд,и нагрузка легкая и коллектив,вот туда и киношников с М-студии,и фотки по газетам сайтам и обязательно не одна пиар-акция,думаю и фонари с деревцами бы не так ломали,нет конечно наставников-учителей,думаете молодежь сможет обеспечить старость своим родителям при такой молодежной политике,еще придумают(после пакемонов и китов)игрушку убей-добей свою бабушку,маму первым и получи айфон 748,кто спрашивал своих детей-как они думают жить без родителей,чем зарабатывать не торгуя,а то все прям торгаши-менеджеры А кому продавать...

ДО
До О

Про які справки,і т.д іде розмова? Якщо це просто компанія людей яка любить кататися на велосипедах,в вільний час..

О
О

До первых переломов...,после родители выловят "этих"организаторов и устроят им на замке бамби-джампинг и назовут эти змагання-долети учитель без страховки хоть кто-то думает о последствиях травм,кто детей тренировал-инструктировал,где экипировка Ваши змагання делают с наших детей побитыми,сделайте просто кросс,проверьте(а не купите справку) сердце нормально,то у них ориентирование,то велопробег потенциальных самоубийц-НИЧЕГО ХОРОШЕГО Я В ЭТОМ НЕ УВИДЕЛ и своего не пустил на подобное

C
Chopez

Едік, ти ЛЕВ! :)

М
Мочек

Ййе, хлопці, давіть тоті педала не шкодуйте!! Йоххоуу, ви вшиткі збісні, айбо так круто скачете, шо дихалку ми сперать! Я за вас :)))))

А
Аліна

Та це як виходить: "У суботу, 2 квітня вже традиційно в останній тиждень березня"?

Читайте також