Відомий хореограф з Мукачева Василь Козарь хоче до Європи та розвиває власну школу

3
0

Про це розповів сам танцюрист на сьогоднішній прес-конференції.

Василь Козарь режисер і хореограф спектаклю "НіК" - переможець національного хореографічного проекту «Танцюють всі-4», керівник “KozarDanceTheatre” (KDT), виходець з м. Мукачева, випускник народної студії сучасного танцю м. Мукачева «Сучасник» (керівник Яцканич О.Ю) .

3 та 4 травня він презентує в Ужгороді та Мукачеві спектакль "Нарцис і Кактус". Після цього повезе вистави по Україні

Вже після українських виступів мукачівський талант планує доопрацювати свій спектакль та шукати більше зв'язку з Європою, Росією, щоб показати його там. Наразі ж головне бажання митця - вдосконалювати цей спектакль, а вже з нового сезону можна буде зайнятися чимось новим.

Зокрема хочеться панові Козарю знайти більше людей, яким небайдуже мистецтво і самовираження. Це у наш час зробити дуже важко. Ще важче знайти спонсорів, які готові грошима допомогти мистецтву. Тож танцюристам доводиться переважно організовувати все за власний кошт.

Заробляє ж Василь Козарь тим, що відкрив у Києві власну школу танцю. Трапилося це майже рік тому. Отож, 20 травня, щоб відзначити цю дату буде організовано невеликий творчий вечір з концертом.

Пан Василь зазначає, що конкуренція у Києві велика, але у столиці є поділ за галузями: хтось працю з шоу, хтось з артистами, а наш краянин орієнтується на театри. Цим зараз в Україні займається мало людей.

Хореограф також підмічає, що кожен замовник дивитися на якість роботи,імідж, стиль тощо, тож всі потроху мають роботу. Зараз її трохи менше через ситуацію в Україні, але все ж мистецтво розвивається.

Василь Козарь зараз найбільше працює у стилі – контемпорарі денс, але єв його арсеналі хіп-хоп та ряд інших видів сучасного танцю.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також