Відпочинок лише з паспортами ЄС: тисячі туристів не впустили до Греції (ФОТО)

6
5

15 червня Греція розпочала приймати туристів після суворого карантину. Однак на КПП "Кулата" в напрямку Греції з боку Болгарії утворився величезний затор з автомобілів. Туристи масово виїхали на відпочинок. Але багатьох з них до моря і пляжу не пропустили.

Як виявилося, на контрольно-пропускному пункті було багато автомобілів з громадянами Сербії та інших країн, не членів ЄС, яким поки що не дозволяється в’їжджати до Греції. Деякі люди з паспортами ЄС стояли у черзі понад 12 годин. Тому розважалися у активні ігри.

Влада Греції скасувала наказ про 7-денний карантин після в'їзду в країну. Перевірки на кордоні на коронавірус відбуваються вибірково. І якщо тест виявиться позитивним - туристи теж підлягають 14-денному карантину.

Загалом понад 15 000 туристів все-таки в'їхали до Греції через прикордонний перехід "Кулата" протягом перших шести годин після зняття карантину.

Аеропорти в Афінах та Салоніках починають приймати міжнародні рейси. Греція також відкриває музеї після тримісячної перерви. Однак там слід дотримуватися правил дистанції та обов’язкового носіння масок. Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що країна безпечна для всіх відвідувачів.

Наразі у Греції 3122 підтверджених випадків Covid-19, померло від вірусу 183 людини. В'їзд до Греції з боку Албанії та Північної Македонії дозволений лише у надзвичайних ситуаціях, але не для туристів. Перетин кордону з Туреччиною взагалі заборонений.


Коментарі

Л
Лоці

До "Во" Ви праві! Люди, хто хоче краще жити, мати хоч якісь права, валіть з України, їдьте, бо в Україні ще довго не буде порядку!! Поки у владі сидить такоє лошйо!

B
Bo

Укр паспорт гавно!!!! Так само машини на укр регистрации. Хоть куди їдеш по Європи плюнут на тих номерах, полиция часто забираєт из автобама, таможники так само.... тоді шо, якщо не гавно?!?!

ПГ
петя ГАМНО

Тяжке життя в хлібороба а ще тяжче в ДОЛБО.... БА!!!! Це про тебе петя

ДП
До Петя гавно

Гавно твої родаки, які тя усрали із гузиці, чмирю штопаний

П
Петя

Да украинський паспорт то гавно.

Читайте також