Відповідальний вибір туристичного намету

7
0

Тривалий похід з ночівлею на відкритому просторі вимагає правильного планування і вибору відповідного спорядження.

Особливо ретельно слід підійти до вибору намету, адже від його якості та ергономіки залежатиме комфорт туристів. Обирати намет слід залежно від кількості туристів, сезону, особливостей клімату. Пропонуємо огляд відомих наметів від брендів з авторитетним іменем.

Супер легкі намети на двох

Sea to Summit Alto TR2 Plus — це модель дуже легкого намету на двох, в якому поєднується простір та комфорт. Ця модель має титул найкращого в своєму класі намету для трисезонних походів.

Намет оснащений тканинним внутрішнім тентом, а також має вентиляцію системи Apex Vent. Ця система ефективно відводить тепле повітря та вологу, запобігаючи утворенню конденсату.

Apex Vent не вимагає встановлення сітчастої панелі, щоби підтримувати натяг по всій довжині, що покращує повітряний потік до 70%. Ця система, в поєднанні з великими дверима, гарантує створення виключно ефективного та освіжаючого повітряного потоку. Також потік можна регулювати всередині намету. Достатньо просто повернути один з отворів проти вітру, щоби налаштувати оптимальний потік повітря, не допустити потрапляння води.

Інші відмінності намету:

  • Універсальність — у залежності від погодних умов намет можна ставити без тенту чи навпаки можна поставити лише тент.
  • Інноваційна модульна система дозволяє розподілити навантаження між усіма товаришами. Чохли що входять до комплектації, мають подвійне призначення. Їх можна закріпити на місцях кріплення намету, це допоможе створити додаткову світлову панель і збільшити простір для зберігання речей.
  • Швидке регулювання опор тенту. На початковому етапі потрібно закріпити ніжки Quick Connect, надалі внутрішній натяг можна налаштувати за допомогою зручних регульованих точок.
  • Дуги каркасу DAC виготовлені зі сплаву високого ступеня міцності. Зокрема, в наметі використано комбінацію стійок Featherlite NSL, NFL різних розмірів, щоби додати жорсткості та міцності.

MSR Hubba Hubba NX — легкий та ергономічний намет, створений для двох осіб. В цьому наметі використана удосконалена симетрична геометрія, що створює максимально ергономічний простір для відпочинку після тривалого переходу. Додаткового комфорту додає зручний D-подібний вхід, через який легко заходити до намету та заносити екіпірування.

Всесезонні намети на чотирьох

Для відпочинку великою компанією варто обрати намет Terra Incognita Toprock 4, котрий відрізняється великими та зручними тамбурами. Два входи забезпечують прямий доступ до спальні і гарантують гарну вентиляцію.

Важливі відмінності намету:

  • тент із силіконовою обробкою;
  • просочення для захисту від вогню;
  • проклеєні шви;
  • захисна спідниця.

Обрати свій ідеальний туристичний намет ви завжди можете в магазині Terra Incognita. Окрім туристичних наметів, на сторінках магазину ви знайдете аксесуари, наприклад, запасні стійки, антимоскітні сітки, тенти, чохли для зберігання.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також