Відсьогодні в Іршаві знову запрацювали дитсадки

3
0

Всі чотири дитсадки міста та ДНЗ села Собатин відкрили двері для своїх вихованців.

Після двадцятиденного вимушеного простою, який став неминучим через передачу ДНЗ в оперативне управління відділу освіти РДА, міські батьки врешті видихнули із полегшенням – сьогодні, 20 січня іршавські малята повернулися до звичного життя. 

Після тривалих обговорень і дискусій, ряду консультацій із фінансовим управлінням, перемовин із керівництвом району під пристальною увагою батьків, прийнято рішення про те, що дитячі садочки міста все ж лишаються на утриманні міського бюджету та фінансуванні за рахунок міжбюджетних трансфертів із району. Щоправда все це залежить від рішення сесії районної ради, яка відбудеться завтра, - підтримають депутати досягнуті домовленості чи ні.

Нагадаємо, що під ялинку українці отримали новації у бюджетному кодексі, які передбачали, що з першого січня 2016 року дошкільні заклади та клубні установи перейдуть у підпорядкування району. Як наслідок розпочати роботу дитсадки можуть тільки після проведення відділом освіти процедури закупівлі продуктів харчування, на що потрібно більше місяця. У другій половині грудня батьки іршавських дітей із цим питанням прийшли на прийом до перших керівників району, які у свою чергу запевнили, що ДНЗ приймуть дітей 25-го січня, або 1-го лютого, інформує Іршавська міськрада.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також