Вік Коврей розпродає свій арт-бук по ціні, нижчій від її собівартості

12
0

Підходить до завершення другий день ЕротАртФесту «Березневі коти».

За цей день закарпатцям презентували журнал, арт-бук і виставу. Також впродовж дня пройшло чимало літературних читань. 

В Амфітеатрі поет Вік Коврей презентував своє видання «Man-Woman Black out» - збірки, з його віршами, написаними під впливом художніх робіт Роберта Саллера. Тексти писались спеціально до виставки, на якій глядачі могли, споглядаючи картини, підходити до стіни і читати вірші, що були поміщенні в рамочки поруч. «Спочатку тексти мали виключно утилітарний характер. Вони повинні були змусити глядача залишитись в залі до моменту, коли вимикається світло. Але оскільки тексти переросли цю виставку, мені стало шкода, що не всі мали можливість побачити цей проект. Тож чорновий варіант його, де ескізи робіт  Роберта Саллера презентовані в чорно-білому варіанті, ми склали у збірку. Вона, до речі, продається по ціні, меншій її собівартості, завдяки Управлінню молоді і спорту, що підтримало цей захід».

Після Амфітеатру фестиваль перемістився до зали Закарпатського театру ляльок «Бавка», де відбувся показ вистави «Ромео і Жасмин», автором якої є ужгородський письменник Олександр Гаврош. Вистава прийшлася закарпатському глядачу по смаку, хоча еротичності у ній мізер, а відтак не можемо говорити про цілковиту відповідність її формату фестивалю. Правда, один з головних героїв постановки – Кіт. Як і всі йому-подібні цієї пори – березневий.  

«Еротичність деякі шукають і у «Віні Пусі», - зазначив на сьогоднішньому круглому столі «Цензура та еротика» із представниками мистецьких, журналістських та бізнес-кіл організатор фестивалю Вік Коврей.  На це професор УжНУ Михайло Рошко, в свою чергу, порадив поету: «Почитати геніальну книжку Вадима Руднєва «Винни-Пух і все-все-все». Там поданий глибокий і філософський аналіз текстів «Вінні-Пуха», де, виявляється, є дуже багато прошарків, в яких закодований еротичний текст. Це все подано на стільки з гумором, на стільки точно і на стільки тонко, що почитати цю книгу-таки варто». 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також