Віктор Орбан планує зірвати саміт лідерів країн-членів ЄС у грудні щодо фінансової допомоги Україні

7
1

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати грудневий саміт лідерів країн-членів ЄС, на якому планують обговорити фінансову допомогу Україні та питання про початок переговорів щодо вступу держави до ЄС.

Як повідомляє Bloomberg, під час зустрічі дипломатів, яка проходила минулого тижня, представники Угорщини наголосили, що хочуть провести «стратегічне обговорення» фінансової підтримки блоку України та того, як російські санкції вплинули на країни ЄС, перш ніж обговорювати надання більшої фінансової допомоги або зобов’язань у сфері безпеки.

Угорщина також блокує обговорення щодо вступу України та середньострокового перегляду бюджету ЄС. Як наголошують у Bloomberg, конфронтаційний тон Орбана може свідчити про те, що його, ймовірно, більше не лякають погрози Брюсселя припинити фінансування.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель має відвідати Будапешт у понеділок, 27 листопада, щоб зустрітися з Орбаном. Разом із цим, як зазначають у виданні, чиновники ЄС готуються до найгіршого.

Раніше Віктор Орбан надіслав Шарлю Мішелю листа з вимогою переглянути стратегію підтримки України. Як наголосив прем'єр Угорщини, в іншому разі країна може заблокувати нові транші та майбутнє приєднання України до блоку.

26 листопада під час виступу Віктор Орбан заявив, що Україні не вдасться перемогти Росію на полі бою. Водночас, за його словами, Захід і Євросоюз припустилися «стратегічної помилки», вирішивши допомагати Києву.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Н
но

на жаль, вікторко уже пролизав талпу кирзакови до онучі….

Читайте також