Віктор Пащенко: «Розглядати голів РДА окремо недоцільно»

2
0

Нагадаємо, вчора голова закарпатської ОДА Валерій Лунченко озвучив імена кандидатів на посади голів РДА Закарпатської області.

Побачити їх імена ви зможете тут.

Пан Лунченко також додав, що оголошує ці імена для того, щоб вони пройшли процес обговорення людьми, тобто захотів побачити реакцію на призначенців. А вона не забарилася.

На знак протесту проти призначень сумнівних осіб на посади голів РДА у четвер пікетувати губернатора Лунченка вирішили активісти Тячівського та Виноградівського районів.

Що цікаво, того ж вечора Турчинов підписав розпорядження про звільнення закарпатських голів РДА. Однак, чомусь залишив Свалявського.

Щоб проаналізувати цю ситуацію, ми попросили експерта, соціолога Віктора Пащенка  проговорити окремо кожну кандидатуру, однак він одразу ж зазначив, що багатьох із них не знає.

До того ж на думку пана Пащенка, говорити про це недоцільно.

«Ключова думка у тому, що вся нинішня верхівка влади тимчасова, а головна мета її існування - організація виборів Президента України. Іншої мети нема і не може бути за визначенням», - наголосив експерт.

Він також додав, що РДА – це лише ланка виконавчої вертикалі влади.

Зазначив, що та людина, котра займе посаду голови повинна бути єдиною для всіх, такою, щоб з одного боку, користувалася довірою населення, а з іншого боку, - була обізнаною у місцевих справах та могла забезпечити життєдіяльність району, як от виплату пенсій,  заробітних плат тощо.

«Саме тому смішно торгуватися за посади, коли люди на них протримаються всього 1-2 місяці, до 25 травня, чи трошки довше», - сказав пан Пащенко.

Як що ж аналізувати глибше, пан Пащенко вбачає,що в Україні зріє питання реформування чи навіть ліквідації системи адміністрацій. Повинні бути створені нові органи влади, виконкоми, котрі будуть сильно залежати від місцевого населення і до того ж будуть виборними, а не призначатимуться з Києва.

Нагадаємо, пан Пащенко неодноразово вже наголошував, що справжня люстрація – це лише вибори.


Таким чином нові призначенці повинні відповідати лише двом критеріям:

1. Довіра населення та неналежність якійсь одній політичній партії, з тим, щоб ця людина могла забезпечити чесні вибори на місцях.
2. Професіоналізм, котрий дозволить підтримати життєдіяльність району на належному рівні до появи нового більш довготривалого керівництва.

«Про жодну стратегію розвитку тут не йдеться»,  - наголосив Віктор Пащенко.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також