Військовозобов'язаних, які категорично відмовляються воювати, пропонують залучити "до роботи на економіку"

22
7

До Верховної Ради внесли законопроєкт, за яким пропонується військовозобов'язаних, що не хочуть воювати, залучати до громадських робіт та відбудови країни.

До Верховної Ради внесли законопроєкт, за яким пропонується військовозобов'язаних, що не хочуть воювати, залучати до громадських робіт та відбудови країни.

Про це йдеться в законопроєкті №9566, ініціатором якого є один із нардепів.

"... Захист Вітчизни можуть забезпечити лише вмотивовані громадяни, які готові і фізично, і морально воювати проти окупантів. На цьому неодноразово наголошують і самі учасники бойових дій, які звертають увагу, що на передову направляють невмотивованих, мобілізованих примусом громадян, які на фронті приносять лише зайві проблеми – вони можуть підвести підрозділ, побратимів у відповідальний момент, можуть залишити позицію, втекти, здатися в полон, або навіть гірше", – йдеться в пояснювальній записці.

Автор законопроєкту пропонує тих військовозобов'язаних, які з різних причин не можуть або хочуть воювати, залучати до роботи на економіку, від якої залежить обороноздатність. А тим часом військкомати зможуть сконцентруватися на роботі з вмотивованими патріотами.

Військовозобов'язаних, які категорично відмовляються воювати, хочуть призивати на роботу на підприємства оборонного та інших секторів економіки, або на суспільно корисні роботи на договірних умовах. Оплату праці обіцяють не меншою за мінімалку.

Водночас громадян, які офіційно працевлаштовані не менше, ніж на 0,75 ставки, або здійснюють підприємницьку діяльність і вчасно сплачують передбачені законодавством податки та збори, пропонують не залучати до оборонних робіт.

Зараз законопроєкт надано для ознайомлення Верховною Радою.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

LB
Little big

Все якось дико. Знову людина кіть не м'ясо то, раб. Чого б не дати можливість людям самим вибирати що вони хочуть, ну так як в демократичних країнах? Чого зразу примушувати. Люди самі будуть старатися допомагати відновлювати Україну без всяких примусів. Чого один кусок має рішати за всіх?

ІП
Іван Поп

Батальйон Заробітчани. Закарпатців буде много!!!

Р
РУСИНИ

Няньо ми казов ош не кажи гоп докіль не перескочиш ! P.S. депутат Мазурашу "робить" провокацію . Чи приймуть це інші із зРади , питання відкрите .

ДТ
до тупого внизу

а ти будеш тут в коментах зависати i далi висери писати

СЗ
Соромно за Вас

Підтримую таку пропозицію. А то їздять у джипах і іномарках за 50 косих по Закарпаттю мордовороти, їх у першу чергу на мінімалку кладіть, нараз утягли з автівки копняка під сраку і на роботи рабів. Єкономіка нараз приріст дасть та відбудова неньки України прискориться. А то вже проговорювали, що будуть залучати для відбудови України іноземців з третіх країн. Як би потім Євросоюз не допомогав нам нелігалами своїми ще нам для відбудови, а то у нас і своїх парубків мотроних доста. Хоча хто знає який план...

1
123

Підтримую, розумне рішення!!!

П
Правдоруб

Се ай. Хоть щось розумне. Або ти за свою державу в окопі, або в тилу. Третього недано

Читайте також