Вхід лише для депутатів: у парламенті Чехії у туалеті знайшли кокаїн

567
0

У будівлі палати депутатів чеського парламенту в центрі Праги, в одному з чоловічих туалетів було виявлено аркуш паперу із залишками кокаїну. Інцидент стався ще у січні 2023-го, але керівництво Охоронної служби поліції Чехії про цей випадок тоді замовчало. Про це повідомляє портал Seznam Zpravy.

Листок із залишками білого порошку виявили співробітники поліції, які забезпечують безперервну охорону державного об'єкту. Через малу кількість знайденої речовини вони не порушували кримінальну справу.

Випадок підтвердив прес-секретар поліцейського відомства Томаш Прохазка.

«Експертиза показала, що в ньому могла бути наркотична та психотропна речовина», - повідомив він.

За даними видання, кокаїн був знайдений у період, коли в палаті проходили напружені засідання, які кілька разів поспіль розтягувалися до пізньої ночі. Охоронці, чий кабінет примикає до чоловічого туалету, чули як кілька разів за ніч із-за стіни лунало характерне постукування пластиковою карткою по твердій поверхні. Через якийсь час офіцери виявили згаданий папір із білим порошком на зливному бачку одного з унітазів.

Охоронці поклали знайдений папір у пакет для доказів та віднесли до головного відділення служби, де і провели тест, який показав наявність кокаїну. Один із поліцейських записав усе в офіційному протоколі та вніс його у внутрішню інформаційну систему.

«Колеги діяли активно та абсолютно правильно. Вони не знехтували знахідкою, а всі перевірили та склали протокол. Оскільки загрози безпеці об'єкта, що охороняється, і присутніх людей не виникло, не було необхідності повідомляти про те, що сталося комусь ще», - додав Прохазка.

Знахідку було зроблено в тій частині будівлі, куди мають доступ лише депутати та співробітники зі спеціальними електронними перепустками. Крім депутатів та охоронців у той момент у будівлі не було.

Спікерка палати Депутатів Маркета Пекарова-Адамова повідомила, що їй нічого не відомо про інцидент. Водночас вона наголосила, що не хоче принижувати значущість ситуації та пообіцяла доручити парламентській канцелярії дізнатися подробиці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також