Вхідні та міжкімнатні двері: основні критерії вибору (ВІДЕО)

31
0

Двері, безперечно, є важливою складовою будь-якої будівлі, а особливо дому чи квартири, тому вибирати їх потрібно зважено та відповідально, беручи до уваги навіть найнезначніші нюанси.

Як вхідні, так і міжкімнатні двері https://market-dveri.ua/uk/dveri-v-uzhgorodi-c96/ повинні, перш за все, відповідати таким важливим критеріям, як якість, надійність та естетичність – щоби вони прослужили якомога довше, добре виконували свої функції та ідеально доповнювали панівний стиль інтер’єру.

В нашій статті ми розглянемо ключові критерії вибору вхідних та міжкімнатних дверей, зокрема, закцентуємо увагу на тих моментах, котрі потрібно врахувати першочергово.

Вхідні двері та правила їх вибору

Головною функцією вхідних дверей є захист помешкання від проникнення по сторонніх осіб, а також забезпечення надійної тепло- і шумоізоляції. Обираючи такі двері, слід найперше врахувати наступні критерії:

  • Матеріал виготовлення. Оптимальним варіантом, безперечно, є металеві двері. Вони надійні, довговічні, мають непогану стійкість до атмосферних та інших чинників. Проте можна сміливо придбати і варіанти, виконані з дерева, зокрема, твердих порід. Особливо міцними та естетично привабливими є двері з дуба чи сосни, котрі до того ж є і екологічно безпечними.
  • Фурнітура. Перш за все, вона повинна бути якісною, міцною та надійною, мати високі показники зносостійкості. Особливо уважно слід звернути увагу на якість і надійність дверного замка.
  • Покриття. Вхідні двері покривають лаком чи фарбою не тільки задля покращення їх естетичної складової. Це також робиться і для того, аби захистити їх атмосферного впливу, зокрема сонячного проміння, вологи, корозій тощо. Тому важливо щоби якість покриття була на належному рівні.
  • Ізоляція. Вхідні двері в обов’язковому порядку повинні мати якісну термо- і шумоізоляцію, щоби, по-перше, через них не втікало тепло, а по-друге, не турбували сторонні звуки з вулиці чи під’їзду.

Міжкімнатні двері: як обрати найкращий варіант

Правила вибору міжкімнатних дверей дещо відрізняються від тих, що стосуються вхідних, проте це не знижує їх значимості.

  • Довговічність. Міжкімнатні повинні бути виготовлені виключно з якісних матеріалів, що мають високі експлуатаційні характеристики, адже двері, певна річ, купуються не на один рік, тому вони повинні прослужити максимально довго. Так би мовити, пальму першості, тут, безперечно, мають двері з масиву дерева.
  • Безпека. Особливо це стосується дверей зі вставленим склом. Найперше потрібно пересвідчитись у тому, що скло прикріплено достатньо надійно, має належну товщину та хоча б базову стійкість до механічного впливу.
  • Якість фурнітури. Петлі, дверні ручки та інші елементи фурнітури повинні відповідати всім критеріям якості та надійності, адже це запорука тривалого строку експлуатації.
  • Шумоізоляція. Якщо, до прикладу, ви шукаєте двері для спальні чи робочого кабінету, бажано, щоби вони мали хорошу звукоізоляцію. В такому випадку жоден посторонній шум, що може доходити з інших частин житла, не мішатиме вам відпочивати чи працювати.
  • Зовнішній вигляд. Обраний варіант міжкімнатних дверей також повинен гармонійно вписуватись в стиль інтер’єру, прикрашати помешкання, а не навпаки.

Якщо ви хочете обзавестись дійсно високоякісними та довговічними дверми, широкий та найкращий асортимент виробів представлений в магазині «Маркет Двері». Товарні пропозиції вирізняються доступними цінами, належною якістю виконання та сучасним зовнішнім виглядом.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також