Влада взялася за відновлення дитсадків

8
1

Нині через брак місць дитину треба записувати в садок одразу після народження

Зараз важче влаштувати дитину у дитсадок, ніж колись у вуз. Записувати маля до першого навчально-виховного закладу в деяких населених пунктах варто одразу після виходу з пологового будинку.

За словами начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Юрія Герцога, колись до дитсадків на Закарпатті ходило близько 40 тисяч дітей, відтак, у часи, коли батьки не мали роботи, а багато садочків не опалювалися, потребували капітального ремонту тощо, кількість дітей у них скоротилася майже наполовину. Відповідно, скоротили і кількість дошкільних закладів. І зараз багато сільрад не можуть утримувати садочки через брак коштів.

 

Проте з огляду на те, що збільшується кількість робочих місць, батьки мають де працювати, отже мусять кудись прилаштовувати діток, протягом останнього року по всій області вже відновили 18 дитсадків, подекуди відкрили додаткові групи і збільшили кількість дітей, які ходять до дошкільних установ, приблизно на півтори тисячі. Для цього, за словами Герцога, з коштів, виділених на утримання шкіл 20 мільйонів цього року перекинули на дитсадки. 

Коментарі

Х
Хуліган

Брехня, - у Берегові декілька садочків готуються закрити з 1 вересня. Економія бюджету міста за Іштваном Гайдошем.

Читайте також