Влада Закарпаття обіцяє не скорочувати мережу медзакладів

6
0

"Звернімося до Конституції: існуюча мережа лікувальних закладів скорочена бути не може, — повідомив начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Роман Шніцер, відповідаючи на запитання про оптимізацію структури галузі та закриття дільничних лікарень.

— Інша справа. Коли дільнична лікарня виконує функції соціального, а не медичного закладу. Тому ми дійсно їх закриваємо, але там залишаються працювати амбулаторії, створюємо пункти швидкої допомоги і якщо потрібно залишаємо ліжка денного стаціонару для того, аби пацієнти могли отримати необхідні процедури. Тобто первинна допомога залишається на місцях, а більш ширшу і якісну при потребі можна отримати у районних чи обласних закладах. А у населених пунктах з кількістю жителів 800 і більше людей на базі ФАПів створюємо амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, у маленьких селах працюють фельдшерсько-акушерські пункти. Тобто на місці неефективних створюємо ефективні структури.

Звісно, виникає питання зайнятості. Усім працівникам установ, які реорганізуються, пропонується інша робота. Та не всі хочуть йти працювати 8 годин, коли досі реально були зайняті 2-3 години у день… З іншого боку держава повинна подбати про збільшення зарплати працівників".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також