Влада зустрілася із делегатами Першого з’їзду Народних Комітетів

6
0

26 листопада, 64 роки тому, було прийнято історичний Маніфест про возз’єднання краю з Україною

            Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Омелян Мателешка, заступник голови облради Василь Брензовичта начальники профільних управлінь облдержадміністрації з цієї нагоди  зустрілися із делегатами Першого з’їзду Народних Комітетів Закарпатської України.

 Омелян Мателешка подякував безпосереднім учасникам тих бурхливих подій за мужність, свідомість, далекоглядність.

 На зустрічі ветерани  цікавилися і днями нинішніми, зокрема торкнулися питань впливу світової економічної кризи на область, наголошували про необхідність виховної роботи серед молоді. Так, делегат І з’їзду Федір Сабов висловив побажання, аби нині у школах на рівні із вивченням подій Карпатської України, увагу приділяли, власне, возз’єднанню краю з Україною. Він також поділився з присутніми ідеєю створити музей Закарпатської України у мукачівському кінотеатрі „Перемога” – історичному місці, де і був прийнятий Маніфест про возз’єднання.

 Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Омелян Мателешка запевнив, що всі пропозиції та побажання делегатів будуть враховані.

 Того ж дня безпосередні учасники історичної події зустрілися зі школярами, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також