Владика Мілан освятив Хрест у Кам’яниці

15
0

Людська душа шукає джерела, тужить за Правдою і Красою, прагне любові. Ми інколи й не догадуємося, що все це образи Божі, що то вічний жар жевріє в глибині наших сердець. Але завжди відчуваємо, що над нами Хтось є.

Така вже людська природа, що вона тягнеться до великих таємниць. Про все це мимоволі думалося, коли в мальовничому куточку Кам’яниці, неподалік від будинку Ужгородського лісгоспу слухали Владику Мілана, який прибув освятити Хрест, встановлений на честь десятиліття офісу цього лісового господарства.

Приємно було, що на це неординарне дійство приїхали керівники району: голова районної ради Михайло Фединець, в.о. голови РДА Руслан Чорнак, його заступник Анатолій Черниченко, головний архітектор району Ірина Зазулич, начальник райвід-ділу УМВС Віталій Шимоняк, начальник МДПІ Тарас Триндяк, директор Кам’яницького кар’єроуправління Ярослав Кенійз, Кам’яницький сільський голова Марія Коваль-Мазюта, директор місцевої школи Михайло Мазюта та інші почесні гості (на фото).

Рівно десять років тому на Старий Новий рік лісгосп справив своє новосіля, перебравшись з Ужгорода до Кам’яниці. І от на ознаменування цієї дати лі-сівники на чолі з Іваном Костівим, глибоко віруючою людиною, встановили Хрест. А згодом тут буде побудована капличка Святого Губерта, який споконвіку опікується тими, хто вирощує і береже ліси.

Місце вибране чудове: довкруги – ліс. У це пізнє січневе післяобіддя навіть сонечко виглянуло із-за хмар, освітило це прекрасне дійство. Владика Мілан, отці Михайло та Віталій, їхні помічники відправили богослужіння, помолилися разом з людьми. При церкві св. Петра й Павла дружина отця Віталія Анна організувала прекрасний дитячий Вертеп (на фото). Юні виконали цілий ряд колядок, виступили з надзвичайно цікавим сценарієм. Їх доповнив ансамбль «Материнка», який діє при сільському будинку культури. Линули щирі слова радості від звістки, яка рознеслася по світу про народження Ісуса, про Всевишнього, який любить нас, хоч і посилає нам випробування, інколи – неймовірні. Та попри все, ми хочемо вірити у світло й добро, бо людська душа не може жити без цього, вона мусить бути наповнена любов’ю, а не злом, надіями, а не темрявою.

Ми знаходимо захист у вірі. І хай так буде завжди. Хто шукає – той знайде… Вибір робимо ми самі. Лише ми, й ніхто більше. І хай на цій дорозі нас не підстережуть розчарування. А святий Губерт хай завжди допомагає нашим лісівникам. Вони цього варті, вони заслужили це своєю сумлінною працею, тою лісовою красою, що оточує завдяки їм нашу славну Ужгородщину.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також