Влаштовували тюремні «сходки»: Закарпатський кримінальний авторитет зі спільниками постане перед судом

115
1

44-річний раніше судимий мукачівець поширював злочинний вплив, перебуваючи під вартою у держустанові «Закарпатська УВП (№ 9)».

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що кримінальний авторитет організовував злочинні зібрання – «сходки» – для розподілу сфер впливу, обговорення наповнення злодійського «общаку» шляхом проведення серед ув’язнених азартних ігор та налагодження шляхів потрапляння до установи заборонених речовин. Йшлося і про подальший розподіл незаконно отриманих представниками криміналітету грошових коштів.

Кілька таких «зустрічей» відбулися протягом грудня 2022 року - лютого 2023 року. Учасники «сходки» також вирішували між собою питання надання особам того чи іншого статусу в злочинному світі.

Відомо, що організатор та його спільники знаходяться під вартою вже не перший рік і мають той чи інший «високий статус» у «злочинному світі». Це закарпатці та уродженець АP Крим віком від 21 до 45 років. Їх судять за вчинення розбійних нападів та інших злочинах, зокрема двох із них – за замах і вчинення умисного вбивства.

Відтак, Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо кримінального авторитета за фактом поширення злочинного впливу та організації злочинних зібрань, а щодо чотирьох його спільників – за фактом участі у таких «сходках» (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Раніше Mukachevo.net писало про те, що Євгена Дребітка, відомого як "Білий", разом зі спільниками, затримали під час спецоперації в Ужгороді 19 березня.

Вони вимагали від закарпатця 15 тис дол. США за неіснуючі борги. У випадку відмови – погрожували фізичною розправою та вбивством.

У вересні 2020 року суддя Мукачівського міськрайонного суду оголосив вирок та визнав винними 4-х учасників злочинного угрупування — Євгену Дребітко 4 роки позбавлення волі, а його спільники – по 3 роки.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

9
999

Слава Україні

Читайте також